Potvrđeno: Senaidu Memiću ukinut pritvor, napustio KPZ Zenica

Bosna i Hercegovina
Potvrđeno: Senaidu Memiću ukinut pritvor, napustio KPZ Zenica
Senaidu Memiću, koji je 11. maja uhapšen zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, ukinut je pritvor.

Senaidu Memiću, koji je 11. maja uhapšen zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, ukinut je pritvor.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio njegov advokat Amir Hadžić, Memiću je pritvor ukinut zbog lošeg zdravstvenog stanja.

"Sud je prihvatio prijedlog odbrane i gospodin Memić je pušten iz pritvora zbog lošeg zdravstvenog stanja. Još nismo ništa zvanično dobili, ali bit će mu određene mjere kućnog pritvora, rekao nam je Hadžić. 

Bivšem načelniku Općine Ilidža Senaidu Memiću i bivšem ambasadoru BiH u Maleziji 13. maja, određen je jednomjesečni pritvor što je ujedno bio i prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, a danas je ta odluka ukinuta.

Podsjećamo, nakon što je predat u nadležnost Tužilaštva KS, ova institucija odmah je predložila jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, zatim od opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke te prikriti dokaze.

Dežurni sudija Kantonalnog suda u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva te je Memić nakon što mu je potvrđen pritvor prebačen u Kazneno-popravni zavod u Zenici gdje će služiti mjeru jednomjesečnog pritvora.

Memić je osumnjičen zbog nezakonite gradnje zgrada i objekata na području Ilidže gdje je izdavao dozvole kao tada aktuelni načelnik Ilidže.

Bivši načelnik se tereti da je pogodovao investitorima za izgradnju objekata i parkinga zbog izmjena Regulacionog plana općine Ilidža. Time je, prema sumnji Tužilaštva KS nanio štetu budžetu Ilidže u korist investitora i za ličnu korist.

Ne propustite