DOKTORICA AZRA SPAHIĆ PRIJE SMRTI IZGOVORILA OVU REČENICU: Potresna ispovijest brata nastradale doktorice OTKRIO JEZIV SPLET OKOLNOSTI PRIJE TRAGEDIJE

Objavljeno:02.06.2023 - 13:36
A A A Times Arial

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći u sarajevskom naselju Marindvor, navodi da nikad nikome ne bi poželio ovakvu tragediju.

Spahić je bio uzor svojoj sestri koja je od njega bila mlađa osam godina. Azra je željela da postane doktor baš kao njen brat.

- Još smo u šoku. Zdrav razum jednostavno ne može da prihvati da se u tom trenutku toliko slučajnosti desilo. Radila je do devet navečer i onda izašla sa koleginicama na kafu, a došle su iz različitih gradova da se vide. To su bile njene koleginice sa fakulteta - rekao je neutješni brat.

Spahić navodi da je Azra izašla 10 minuta ranije i rekla momku da ne dolazi i da će je koleginica odvesti kući.

- I koleginica baš parkira auto u toj nekoj sporednoj ulici gdje baš u tom trenutku neko prokliza pod dejstvom alkohola... Nevjerovatno. Toliki splet okolnosti... Da je neko režirao nema šanse da bi se sve desilo u tom jednom trenutku. A tek trenuci tuge i bola... To ne može da osjeti niko ko nije doživio - izjavio je Spahić.

Dodao je da su se posljednji put okupili porodično sedam dana pred tragediju kad su bili na jednoj svadbi u Bihaću. Kaže da je to bio prvi put da Azra dođe sa momkom u posjetu porodici.

- To joj je bio prvi momak. Nije je to zanimalo ranije. Nije imala ni vremena. Prije godinu je rekla da nije upoznala stvorenje kakav je njen Nedim i da je tako divan. Planirali su zajednički život. Prvi put ga je dovela u Bihać, a ja sam došao iz Njemačke gdje živim sa suprugom i dvoje djece. Toliko se veselila i plesala. Ti trenuci će mi zauvijek ostati u sjećanju - kazao je Spahić.

Istakao je da se Azra s momkom Nedimom posljednji put čula 10 minuta prije saobraćajne nesreće.

- Rekla mu je: "Izašla sam, evo idem kući, bilo mi je predivno. Malo sam se opustila nakon posla u 100 pacijenata pregledanih u domu zdravlja do devet navečer". Uživala je stvarno, nikad u životu nije bila srećnija, svi snovi su joj se polako ostvarivali. Radila je na fakultetu, a pored toga svirala je klavir, crtala, nevjerovatno vedra je bila i to svi kažu. Ovih dana su to potvrdile i kolege sa posla koje su dolazile. Jednostavno, njena pozitivna energija vladala je gdje god se pojavi i takva je odmalena bila, skromna, pozitivna i vesela. Jednostavno još ne možemo to pojmiti - kazao je Adnan za Avaz.

Adnan je bio kod prijatelja sa svojom suprugom u Minhenu kad se desila tragedija.

- Oko dva sata poslije ponoći moja supruga je vidjela propušten poziv od Azrinog momka na telefonu... Ja sam obavjestio svoje najbliže, a suprugini roditelji su odmah krenuli iz Konjica u Bihać u tri ujutro. Mi smo sjeli u auto i krenuli bez ičega i bez pasoša. Savetovano nam je da krenemo kad svane. Vozio sam sat i po, nisam mogao više izdržati, morao sam nazvati majku, stao sam pored puta i nazvao sam je. Nisam mogao izustiti ni riječ. Pitala me: "Šta je bilo". Rekao sam: "Azru je udario auto", a ona je upitala: "Samo mi reci da je živa". "Ne mogu, nažalost", rekao sam joj - ispričao je Spahić.

Istakao je da su njegovi roditelji trenutno kući u Bihaću te da je i on s njima.

- Pod tabletama smo. Svako traži nešto... Razmišljamo kako bi Azra željela da se mi osjećamo i šta bi nju činilo sretnom... Majka pokušava i s vjerske strane da se smiri... Azra je s osmijehom na licu umrla i to nam daje snagu. Posljednja tri-četiri mjeseca je bila najsretnija i otišla je kad je bila najsretnija - istakao je njen brat.

Otkrio je i kakvo ima mišljenje o Arminu Berberoviću, vozaču koji je usmrtio Azru, a rekao je i da li ima poruku za njega. Odgovorio je da ne razmišlja o njemu i da je samo fokusiran na svoju sestru.

- Ja sam mislio da ću osjećati ljutnju, bes, jer sam tako kroz život bio nastrojen, ali ovo kako se desilo, jednostavno osećam neku prazninu, bol. Ništa mi nije bitno. Jedino želim da nikome više ne uzme život, a što se mene tiče, moju sestru ne može niko više vratiti. Ne gubim svoje vrijeme i osjećaje na njega. Totalno sam usmjeren na nju i sve se nadam da će se probuditi - istakao je Spahić.

Azrin momak Nedim bio je uvijek uz nju i bio joj je podrška.

- Nemam riječi. Mi smo mu doživotno zahvalni što je Azru godinu i po nju činio sretnom, a i ona njega, prema njegovim riječima. Već su imali planove za narednu godinu, putovanja, ljetovanja, zaruke i dogodine vjenčanje. Njemu je mnogo teško. Išao je na to mjesto u nedjelju kad su bili protesti. Stvarno mu je teško... Planiraš život i onda se sve sruši u nekoliko minuta - zaključio je njen brat.