DA LI ĆE OTAC DJEČAKA UBICE OSTATI U PRITVORU? Hitno se oglasili iz VJT-a o OVOM SLUČAJU!

Region
DA LI ĆE OTAC DJEČAKA UBICE OSTATI U PRITVORU? Hitno se oglasili iz VJT-a o OVOM SLUČAJU!
-

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da produži pritvor ocu 13-godišnjeg dječaka koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio deset i ranio šestoro ljudi. Produženje ove mjere je predloženo, kako je saopšteno, "da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti."

Više javno tužilaštvo protiv njega sprovodi istragu zbog teškog djela protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je u prethodnom periodu obučavao maloljetnog sina da rukuje vatrenim oružjem, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvježbavao gađanje meta, uprkos činjenici da dijete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

1367301-vracar-ff

foto: Espreso

Takođe se sumnja da nije obezbijedio uslove za bezbjedan smještaj i čuvanje oružja i municije, koje je inače u legalnom posjedu držao u metalnom sefu unutar ormara u predsoblju stana. Usljed takvog postupanja, njegov sin uspio je da dođe u posjed dva pištolja kojima je počinio masakr.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao krivicu i detaljno je iznio odbranu. Pored ovog postupka, u toku je i predistražni postupak protiv majke dječaka kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo ima elemenata zanemarivanja i zlostavljanja djeteta, piše Espreso.

Ne propustite