KOD 75% LJUDI JE UZROK NADUTOSTI I GASOVA ISTI: Gastroenterolog otkrio šta radite pogrešno, STOMAK VAM JE ZBOG OVOGA NAPUHAN
Ponuda
Mislite na Vaše zdravlje i obavite ginekološki pregled, papa test i kolposkopiju po odličnoj cijeni!
Povratna karta na relaciji Sarajevo - Beč sa agencijom Biss Tours!
Vrtoglavi popust! Pripremite se za ispite TOEFL, IELTS, KET, PET, FCE za samo 19 KM!
Online kurs računovodstva i knjigovodstva u organizaciji International Open Academy!
Riješite se bolova u mišićima i leđima, zaboravite na umor, glavobolje i nesanicu uz masažu!
Nadutost i gasovi problemi su sa kojima se mnogi suočavaju i krajnje su neprijatni. Međutim, to nije nerešiv problem, a gastroenterolog dr Vojislav Perišić je za K1 otkrio šta je uzrok nadutosti u 75 odsto slučajeva!
"Gasovi u crijevima u 75 odsto slučajeva su posjledica fermentacije hrane. Fermentiraju ugljeni hidrati koji nisu skrobni, a to su neskrobni fermentabilni ugljeni hidrati, a ako se oni nedovoljno svare, onda imamo džibru u trbuhu. To ima 16 odsto ljudi".
Dr Perišić kaže da ovi problemi mogu da budu izuzetno neprijatni, ali rješenje se može kriti u izbacivanju namirnica koje najčešće prave problem.
"Namirnice koje imaju neskrobne fermentabilne ugljene hidrate – jabuka, kruška, šljiva, trešnja, pasulj, grašak, boranija, med, čaj od kamilice, mlijeko sa laktozom. Banane nemaju tih ugljenih hidrata, lubenica nema, krompir, lisnato povrće... Meso nijedno ne pravi nadutost. Jabuka je kraljica voća, ali može da pravi veliki problem", poručio je on.