ODVELA JE DJECU NA MORE I SAMO SE SRUŠILA NA PLAŽI: Cijela Juga ju je obožavala, a na dan smrti desila se JEZIVA STVAR

Show
ODVELA JE DJECU NA MORE I SAMO SE SRUŠILA NA PLAŽI: Cijela Juga ju je obožavala, a na dan smrti desila se JEZIVA STVAR
-

Đurđica Barlović bila je jedna od najharizmatičnijih dama bivše Jugoslavije, ali je njenu perspektivnu karijeru prekinula prerana smrt.

Prva pjevačica "Novih fosila" Đurđica Barlović bila je jedna od najharizmatičnijih dama bivše Jugoslavije, ali je njenu karijeru prekinula prerana smrt 1992. godine. Tog kobnog 22. avgusta na Pagu joj je pozlilo na plaži dok se kupala s porodicom.

Da je sudbina bila drugačija, ove godine bi pokojna pjevačica proslavila 73. rođendan.

Ona je preminula u 42. godini života i to od posljedica akutnog infartka u Internoj bolnici u Zadru.

Njene pjesme i danas obožavaju generacije. Đurđica je od infarkta umrla u 43. godini, a njeni sinovi su data imali - Hrvoje 11, a Borna samo četiri godine.

- U našoj porodici rođendani se nisu nikada grandiozno slavili. Nije ih ni mama posebno veličala, ali u našu kuću su uvijek dolazili bliski ljudi jer je mama obožavala da kuha. Skupili bi se prijatelji i zapjevali bi - ispričao je Đurđičin stariji sin Hrvoje (41).

Iako im je majka puno vremena provodila po turnejama, porodica joj je uvijek bila na prvome mjestu.

- Bila je prava majka i domaćica. To joj je bio imperativ i na prvome mjestu. Nije joj bio potreban muškarac da joj promijeni plin, a nekad je i gume sama mijenjala na autu. Kuća je uvijek bila čista - kaže Hrvoje, koji i danas pamti njene škampe, a otkrio je i da je pjevačica sama šila svoje haljine za nastup.

- Mama je više od 90 posto svoje garderobe za koncerte skicirala i šila sama, a te kreacije su bile prekrasne - kažu braća koja njenu vjenčanicu čuvaju i danas.

Razmišljali su, kažu, dati je u dobrotvorne svrhe i organizuju humanitarni koncert.

325559-2543365-screenshot9-ff-ff

Svi satovi stali

Đurđica je bila prva pjevačica Novih fosila, a grupu je napustila jer je željela da se posveti porodici. Ostala je u dobrim odnosima sa muzičarima iz benda, a dan kada je umrla, desilo se nešto neobično u Dujmićevom stanu!

- Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, vjerovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vijest - pričao je pokojni Dujmić, prenosi Stil.

Ne propustite