ISPLIVAO SNIMAK DRITANA IZ PRIVATNOG ŽIVOTA, TRAŽE DA MU ZABRANE ULAZAK U SRBIJU MOMENTALNO: Abazović ZAIGRAO na svadbi, jedan DETALJ svima ZAPAO ZA OKO (VIDEO)

Objavljeno:31.05.2023 - 21:23
A A A Times Arial

Dritan Abazović, premijer Crne Gore u tehničkom mandatu, pokazao je svoje plesačko umijeće na jednoj svadbi.

Snimak na kome Abazović igra sa mladom širi se brzinom munje na društvenim mrežama. Na snimku se vidi kako su ostali gosti napravili krug dok se mlada i Abazović vesele.

Navodi se da je Abazović bio i kum na toj svadbi.

Komentari na društvenim mrežama se samo ređaju.

- Samo nek je veselo, a ne neka mržnja - navodi jedna korisnica.

- Najjači u Crnu Goru, ali i šire! Brat Abaz - nadovezao se jedan korisnik.

Mnogima je međutim sporna pjesma uz koju Abazović igra jer je riječ o "Šoti" koja prema tumačenju pojedinaca govori o albanskom zločinu nad Srbima na Kosovu poslije Drugog svjetskog rata.

- Odmah zabrana ulaska u Srbiju zbog igranja uz fašističko-balističku pesmu - navodi jedan korisnik.

- Ako je ovo muzika od pesme "Šota" onda svi koji ste ga podržali nemate pojma šta ta pesma znači - dodaje jedna korisnica, piše Espreso.

- Tvorac je Šota Galica, albanska odmetnica, koja se posle Balkanskih ratova borila rame uz rame sa svojim mužem protiv jugoslovenskih vlasti na Kosovu. Kad su Srbi konačno uspeli da ugase ustanak i ubiju njegovog vođu Azema Galicu poludela je i da bi se osvetila otela šestoro srpske dece koje je žive spalila. Dok su goreli je igrala i pevala "Šote mori Šote" - objašnjava jedan korisnik.

- Može li se nešto desiti da se ne uključi istorija koja nije niti će ikad biti činjenica. Čovek je kum na svadbu. Odlično igra Šotu inače - odgovorio mu je jedan korisnik.

"Šota" je inače veoma popularna širom bivše Jugoslavije i predstavlja tradicionalnu narodnu igru albanskog stanovništva sa Kosova.

Usmeno predanje kosovskih Srba po kome je Šota Galica, iz osvete nakon pogibije muža, bacila u vatru šestoro srpske djece pjevajući pjesmu, međutim, nema utemeljenje u istoriji.