UKRAJINKA ŠOKIRALA SVOJIM STAVOM O ĐOKOVIĆEVOJ PORUCI: Nisu očekivali ovakav njen odgovor...

Sport
UKRAJINKA ŠOKIRALA SVOJIM STAVOM O ĐOKOVIĆEVOJ PORUCI: Nisu očekivali ovakav njen odgovor...
,

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina, poput svog supruga, Francuza Gaela Monfisa, preokretom je izborila plasman u treće kolo Rolan Garosa.

Ona je sa 2:6, 6:3, 6:1 savladala Storm Hanter iz Australije, a poslije meča je dobila pitanje vezano za političke stavove tenisera i teniserki. Navikla je Svitolina na takva pitanja od početka invazije Rusije na njenu domovinu, zbog čega često diže glas u javnosti, ali sada je sve povezano sa Novakom Đokovićem.

Srbin je izazvao pravu buru poslije meča prvog kola sa Aleksandrom Kovačevićem kada je na kameri ispisao poruku da je Kosovo srce Srbije.

- Živimo u slobodnom svijetu, tako da zašto ne bi Novak izrazio svoje mišljenje na ovu temu - rekla je Svitolina i iznenadila novinara koji se vjerovatno nadao odgovoru koji bi dodatno rasplinuo raspravu.

1169879-svitolina-ff

foto: EPA/Miguel Sierra

Elina, Gael i Novak su uvijek bili u prijateljskim odnosima, i tako je ostalo i kada se Đoković, zajedno sa Nadalom, usprotivio suspenziji ruskih tenisera sa Vimbldona 2022.

- Ako se zalažete za nešto, ako mislite da je to tako, trebalo bi to i da kažete. Ako sjedite sa vašim prijateljima, pričate, naravno da ćete izraziti svoje mišljenje, tako da je i Novak izrazio svoje. Zašto to ne bi uradio? - upitala je Ukrajinka koja je ostala zatečena time što svi pokušavaju ovih dana da "ušutkaju" Novaka Đokovića.

Strani mediji uglavnom sugerišu da nema mjesta političkim porukama u sportu. I ne bi smjelo biti...

Ne propustite