NOVI SNIMAK HAPŠENJA DJEČAKA-UBICE: Pogledajte trenutak kada mu policija stavlja kapuljaču na glavu (VIDEO)

Region
NOVI SNIMAK HAPŠENJA DJEČAKA-UBICE: Pogledajte trenutak kada mu policija stavlja kapuljaču na glavu (VIDEO)
,

Novi snimak hapšenja dječaka (13) osumnjičenog za masovno ubistvo u OŠ "Vladilsav Ribnikar" objavljen je na društvenoj mreži TikTok. Na njemu se vidi kako mu policajac stavlja kapuljaču na glavu.

Podsjetimo, tokom istrage masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar", ispitani su dječakovi roditelji, majka (46) i otac (47), potom dadilja koja je brinula o njemu od kada je imao 11 mjeseci, a kako se navodi, biće ispitano na desetine svjedoka.

- Biće ispitani roditelji dece sa kojima se dečak-ubica družio, potom, učitelji, komšije, drugi članovi familije... Otac je u pritvoru od 5. maja, a u Višem javnom tužilaštvu negirao je delo koje mu se stavlja na teret, a to je "teško delo protiv opšte sigurnosti". Potom, majka je dala izjavu u policiji, a pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv nje preuzelo je Više javno tužilaštvo. Kako je već objavljeno, po prijemu izveštaja, spisi predmeta su dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu radi spajanja sa predmetom u tom tužilaštvu, jer se tu vodi istraga protiv oca maloletnog dečaka, zbog krivičnog dela "teško delo protiv opšte sigurnosti". Imajući u vidu da između krivičnih dela koja im se stavljaju na teret postoji međusobna veza i delimično isti dokazi, te je celishodno da se vodi jedinstveni postupak. Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela "zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica". Akcenat je na tome da se utvrdi kakav je zaista bio odnos majke, oca i dečaka - rečeno je iz istrage.

Ne propustite