"POJELA SAM SLADOLED I ZAVRŠILA U URGENTNOM NA INFUZIJI!" Katarina dobila osip po cijelom tijelu, sve upozorava na UZROK

Objavljeno:30.05.2023 - 16:08
A A A Times Arial

Katarina je srpska tiktokerka koja je doživjela neprijatnost kada je pojela sladoled. Primjetila je na licu alergiju zbog koje se obratila lekarima. Katarina je odlučila da u snimku objasni šta se dogodilo i upozori ostale. Prema njenim riječima, završila je u Urgentnom na infuziji, a na TikTok-u je pokazala kako se alergija pojavila na licu, a zatim proširila po cijelom tijelu.

- Pojela sam sladoled, a moja pretpostavka je da mu je istekao rok trajanja, čim je ovoliko jaka alergija. Otišla sam Urgentni, bila na infuziji i dobila svašta nešto. Mislila sam da će proći, ali kao što vidite, sve je gore i gore. Kad sam se jutros probudila, vidjela sam da se proširilo po cijelom tijelu. Posljednji snimak je blaga reakcija, a sad je još gore. Dobila sam još dvije injekcije i pratim situaciju. Molim vas gledajte rokove trajanja i gdje šta kupujete - objasnila je.

Snimak je postao viralan, a mnogi pratioci pretpostavljaju da je riječ o sastojku u sladoledu na koji je alergična.

"Ovo nije zbog roka trajanja. Da je to u pitanju, posljedice bi bile drugačije, ovo je alergija. Moj savjet je da uradiš alergo test, brz oporavak", "Da nije neki sastojak iz tog sladoleda odgovoran, a ne istek roka i da li si sigurna da je istekao rok?", pitali su ljudi, a Katarina je odgovorila da se još ne zna.

- Pa to je neka pretpostavka kao što sam rekla, a i od ljekara. A da li je baš to, niko ne zna - napisala je. Ipak, sladoled je lako kvarljiv jer ima visok udio masnoća i kratak rok trajanja. Tri mjeseca nakon isteka roka izgubiće sav ukus, a najbolje je da se ne jede čim prođe rok. Pokvareni sladoled možete da prepoznate po tamnijoj boji i kiselom ukusu.

"Reakcija na istekli rok bilo kog proizvoda je povraćanje, proliv, bolovi u stomaku i želucu... Klasična alergija na voće", "Vrlo vjerovatno nema nikakve veze sa sladoledom, ispitaj malo bolje namirnice koje si jela tih 48, 72 sata", "Dobila sam isto tako na neopranu jagodu. Mjesec dana trajalo", "Ja ovakvu alergiju imam od kupina, takođe je moguće da si alergiju kasnije dobila u životu, to se meni desilo", "Isto sam imala, trajalo je nedelju dana, nikad nismo saznali od čega je, doktorka mi je rekla da pijem 5 litara vode, da izbacim alergen iz tela", pisali su ljudi.

(Kurir.rs/MONDO)