DA LI NOVAKA ČEKA KAZNA ZBOG PORUKE - KOSOVO JE SRCE SRBIJE? Svi dobro pamte diskvalifikaciju Čavića! DVIJE OPCIJE SU ZA ĐOKOVIĆA

Sport
DA LI NOVAKA ČEKA KAZNA ZBOG PORUKE - KOSOVO JE SRCE SRBIJE? Svi dobro pamte diskvalifikaciju Čavića! DVIJE OPCIJE SU ZA ĐOKOVIĆA
,

Poruka Novaka Đokovića cijelom svijetu poslije meča 1. kola Rolan Garosa "Kosovo je srce Srbije" imala je ogroman odjek i van granica Srbije.

Strani novinari odmah su počele da se raspituju za detalje poruke i svega što je Novak napisao.

Krenimo redom. Svjedoci smo da u tenisu posljednjih godina imamo sve više upliva politike, piše Kurir. Uostalom, ukrajinske igračice poslije mečeva uglavom pričaju samo o ratu u njihovoj zemlji i iznose broje poruke na tu temu.

Naravno, nikome ne pada napamet da ih kažnjava zbog toga, niti izriče neke opomene. U Srbiji su uvjereni da bi to trebalo da bude slučaj i sa Novakom, ali da ipak sačekamo.

Šta će biti epilog situacije sa Đokovićem saznaćemo vrlo brzo.

Postoje dvije potencijalne mogućnosti u slučaju da cijeli slučaj uopšte bude i predmet razmatranja čelnika Rolan Garosa.

3476492-4444-ff

FOTO: NEMANJA STANOJČIĆ

Prva je opomena za Novaka i ona bi bila u vidu preporuke da se u nastavku turnira uzdrži od sličnih poruka. Druga je ona koja se odnosi na kaznu. Kada pričamo o njoj podrazumijeva se da bi ona bila novčana.

I sam Đoković je rekao da ne zanima da li će ga kazniti i da bi opet ponovo isto. Dakle, potpuno je jasan stav srpskog tenisera.

Ono što je izvjesno, ne bi trebalo da se ponovo "slučaj Čavić". Dobro svi pamtimo 2008. godinu kad je Milorad Čavić diskvalifikovan sa Evropskog prvenstva zbog majice koju je nosio, a na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija".

2186799-profimedia0138724987-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Srpski plivač nosio je na ceremoniji dodjele medalja majicu sa ćiriličnim natpisom "Kosovo je Srbija" i to posleij osvajanja zlata u disciplini 50 metara delfin i novog evropskog rekorda.

Uslijedila je iznenadna odluka LEN da se Čavić kazni oduzimanjem zlata zbog pomenute majice! Javnost i navijači u Srbiji ostali su u potpunoj nevjerici.

Ne propustite