5 MODNIH PRAVILA ZA PUNIJE DAME: Ove kombinacije ističu obline, sakrivaju višak kilograma i vizuelno izdužuju figuru

Objavljeno:29.05.2023 - 14:07
A A A Times Arial

Danas moda ne poznaje veličinu, visinu niti boju kože, kao što je to bilo nekad. Moda danas predstavlja lični stil, izražavanje, slobodu, jedinstvenost. Odjeća može istaći najljepše na nama samo ako odaberemo odgovarajuće stvari. Stoga, punije dame mogu sakriti višak kilograma i istaći svoje obline na pravi način.

Donosimo vam nekoliko pravila uz koja možete da izgledate božanstveno uprkos višku kilograma. Takođe, ova pravila čine da vizuelno izgledamo mršavije.

1. Izaberite pantalone sa srednjim ili visokim strukom

Kim Kardašijan
Iako se pantalone sa niskim strukom ponovo vraćaju u modu, to ne znači da bi trebalo da ih nosite samo da biste bili u trendu. Budite drugačiji i odaberite pantalone koje idu visoko iznad kukova, jer taj model lijepo oblikuje struk i prekriva stomak. Takođe, vizuelno izdužuje noge.

Dženifer Lopez
2. Obratite pažnju na boju džinsa

Ako kupujete farmerke, imaju u vidu da tamnoplave nijanse džinsa vizuelno izdužuju noge. Pored toga, ta boja se savršeno kombinuje i veoma je elegantna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by t a r a l y n n (@taralynn)


3. Naglasite struk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by t a r a l y n n (@taralynn)

Oblik pješčanog sata smatra se veoma atraktivnim, pa je veoma važno naglasiti struk koliko god je to moguće. Dobar izbor za ovo je tanji kaiš koji se postavlja preko majice, haljine na preklop, košulje ili crop top džemperi.

4. Svijetle boje i printovi

Iako je raniji stav bio da svijetle boje treba izbjegavati, jer šire, svi poznati modni stilisti se ne slažu sa tim. Slobodno možete nositi svijetle boje, samo takođe treba da povedete računa da ne birate tanke i nekvalitetne materijale, a što se printa tiče, uvijek je bitno da bude u proporciji sa vašom građom.


5. Pruge kao dominantan dezen na garderobi

Da - horizontalne pruge definitivno nisu sretan izbor za sve one koji žele da vizuelno izgledaju vitkije i mršavije u određenoj odevnoj kombinaciji. Međutim, nema svaki dezen sa prugama pomenuti efekat - npr. brojne prugaste šare koje su asimetrične mogu da vas izduže. Birajte garderobu na pruge koje se savijaju na unutra, i vidjećete koliko ćete na taj način uspjeti da naglasite svoj struk i figuru.