Zukorlić čestitao Erdoanu: Pobjeda za još jači razvoj Turske i veću i značajniju podršku narodima Balkana

Region
Zukorlić čestitao Erdoanu: Pobjeda za još jači razvoj Turske i veću i značajniju podršku narodima Balkana
.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i aktuelni potpredsjednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić uputio je čestitke na, kako je naveo, briljantnoj pobjedi Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan) u drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Turskoj.

- Povjerenje koje dobijate od našeg bratskog turskog naroda, konstantno više od dvije decenije, te jedinstvena podrška koju imate diljem Balkana i širom svijeta, najavljuje još jači razvoj Republike Turske i veću i značajniju podršku narodima Balkana. Vjerujem da ćete svoj mandat iskoristiti ka podizanju stepena prava svih naroda koji žive u Republici Turskoj, među kojima su i Bošnjaci, koji vole tursku državu i koji se raduju svemu onome što raduje turski narod, a žalosti ih sve ono što žalosti turski narod - naveo je Zukorlić, dodavši da ga raduje da većina državljana Republike Turske sa pravom glasa u konzularnom predstavništvu u Novom Pazaru ukazuje podršku Erdoanu.

Zukorlić ističe u čestitki da je pobjeda Erdoana važna i zbog velikih projekata koje podržava u Republici Srbiji, kao što je projekat povezivanja autoputem Novog Pazara sa svim velikim gradovima na Balkanu.

- Jako je značajna veza koju ima Turska sa Srbijom, te želimo da bude od još većeg haira i koristi za Sandžak. U tom duhu, želim Vam hairli i berićetan novi mandat, uz poruku da u Stranci pravde i pomirenja, koju je osnovao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić, i meni lično, imate prijatelje i braću, spremne na saradnju na principu pravde - poručio je predsjednik SPP-a, prenosi Avaz

Ne propustite