Nova pucnjava u SAD-u: Smrtno stradala maloljetna djevojka (16), povrijeđen mladić

Svijet
Nova pucnjava u SAD-u: Smrtno stradala maloljetna djevojka (16), povrijeđen mladić
.

U pucnjavi koja se jutros dogodila ispred srednje škole u Atlanti ubijena je tinejdžerica, a još je jedan tinejdžer ranjen. Za sada niko nije uhapšen, no policija je saopćila da je u incidentu sudjelovalo više učenika srednje škole.

Policajci su dobili dojavu o pucnjavi oko 2:27 ujutro. Dvije žrtve, 16-godišnja djevojka i 16-godišnji mladić, pronađene su na mjestu događaja i odvedeni su u lokalne bolnice. Djevojka je proglašena mrtvom, a mladić je u stabilnom stanju, priopćila je policija.

Žrtva trebala raditi za grad

Žrtve nisu identificirane. Nije jasno jesu li tinejdžeri pohađali srednju školu pored koje se dogodila pucnjava. Na konferenciji za novinare danas poslijepodne, gradonačelnik Andre Dickens rekao je da je preminula žrtva bila "puna života".

"Moje srce je uz obje obitelji", rekao je. "Ova je mlada dama bila puna života i zapravo se očekivalo da će raditi za grad Atlantu počevši od utorka u našem ljetnom programu zapošljavanja mladih."

"Molim roditelje u cijelom području, molim mlade u cijelom području da razmotre svoju sigurnost, da se pobrinu da vaši roditelji znaju gdje ste. I roditelji, znajte gdje su vam djeca", rekao je Dickens. "A mladi ljudi koji se žele okupiti nakon ponoći i pronalaze mjesta kamo otići, želimo da budete sigurni i donosite svjesne, kvalitetne odluke o tome kamo ćete ići."

Policija nudi nagradu za informacije

Ravnateljica državnih škola u Atlanti Lisa Herring nazvala je pucnjavu, koja se dogodila samo nekoliko dana nakon završetka školske godine, "tragičnom". "Krizni tim bit će u kampusu sljedećeg utorka kako bi pomogao onima kojima bi mogla trebati dodatna podrška", rikala je Herring. "Izražavamo sućut našim obiteljima koje su bile pogođene."

Policija u Atlanti nastavlja s istragom o pucnjavi i nudi nagradu od 10.000 dolara za informacije o događaju.

Ne propustite