DJEČAK UBICA SE OSILIO I VRŠI PRITISAK NA LJEKARE: Svaki dan ponavlja samo jedno pitanje, doktori ne znaju šta da mu odgovore

Objavljeno:26.05.2023 - 12:16
A A A Times Arial

Dječak (13) koji je 3. maja ubio osmoro vršnjaka i čuvara škole, dok je deveto dijete umrlo kasnije u bolnici od posljedica ranjavanja, osilio se i svakodnevno zahtjeva da bude pušten na slobodu sa klinike, jer tvrdi da "nema više razloga da boravi u bolnici". Ipak, šanse da su to dogodi su praktično nikakve.

Dječak ubica je od zločina zatvoren u posebnoj instituciji, u izolaciji. Kao što je već ranije pisano, ljekari prema njemu sprovode cijelu bateriju vještačenja i dodatne dijagnostike. Sve ovo vrijeme ne pokazuje kajanje, hladan je i smiren i nije tražio da kontaktira s bilo kim. I ranije je postavljao pitanja: "Kada izlazim?" i "Kakav odjek ima to što sam uradio?", ali u posljednjih nekoliko dana se osilio i pritiska ljekare da ga puste na slobodu - o čemu, naravno, nema ni govora.

Dječak ubica ljekarima svakodnevno postavlja pitanje "da li danas izlazim", uz komentare da "nema više razloga da ovdje bude", jer su "obavljeni svi pregledi. S druge strane, ljekari smatraju da je dječak ubica i dalje opasnost po okolinu i da postoji mogućnost da ponovi isto ili slično krivično djelo, ako bude u prilici.

- Niko ne može da isključi taj ogromni rizik - kaže sagovornik "Blica" upućen u slučaj.