DJEČAK UBICA SE PREDOMIŠLJAO PRIJE MASAKRA: "Htio da zove majku da dođe po njega, a onda je ZAPUCAO"! Evo šta je ONA rekla u policiji

Objavljeno:25.05.2023 - 18:10
A A A Times Arial

Majka dječaka (13) koji je izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru 3. maja ispitana je u policiji po zahtjevu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu nakon što je pokrenuta istraga zbog sumnje na zanemarivanje i zlostavljanje maloljetnog djeteta.

Kako Kurir saznaje, dječak se kobnog dana, prije nego što je pucao na svoje drugarice i drugare iz odjeljenja, ipak predomišljao i htio je je pozove majku da dođe po njega!

Sekunde odlučivale

- U školu je došao naoružan i sa planom, ali je u trenutku kad je vidio čuvara D. V. koga je volio i cijenio ipak želio da odustane od svega i krenuo je da zove majku da dođe po njega. Međutim, kad je vidio da čuvar želi da mu pomogne jer je video da se čudno ponaša, izvadio je pištolj i upucao je prijatelja, a onda je krenuo u krvavi pir po školi kada je ubio i devet drugara - kaže izvor Kurira:

- On je poslije zločina rekao da je bio sam u svemu i da niko nije imao pojma šta on sprema, nije želio da miješa porodicu.

Prema riječima prijatelja porodice ovog dječaka, njegova majka je željela da bude najbolji i on je navodno želio u tome da udovolji svojim roditeljima, ali niko to tada nije vidio kao problem koji bi mogao da ima stravične posljedice.

Ispitivana 10 sati

Dječakova majka je, kako saznajemo, u policiji pričala o porodičnim odnosima, kako se slagala sa sinom, sa mužem i kakav su odnos njih dvojica imali.

Prema saznanjima Kurira, ispitivanje je trajalo deset sati!

Majka je protiv koje je pokrenuta istraga zbog sumnje na zanemarivanje i zlostavljanje maloljetnog djeteta ispričala je u policiji da oni nikada nisu mogli da pretpostave da bi dječak mogao bili nasilan.

Ona je potvrdila da je riječ o skladnoj porodici, da ona i muž žive zajedno i da su tako i brinuli o djeci.

Tužilaštvo je, da podsjetimo, Policijskoj upravi za grad Beograd ranije uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Također, Gradskom centru za socijalni rad, naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka (13) i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica od ranije nalazila u evidenciji tog organa.