Dodik nije moj gospodar!

Bosna i Hercegovina
Dodik nije moj gospodar!
Ivanić smatra da bi trebalo ostati po strani pitanje korjenite promjene Ustava BiH jer postoje tri vizije BiH. Jedna u Sarajevu, koja želi BiH bez entiteta, druga u Banjaluci, koja želi nezavisnu RS, i treća u Mostaru, koja priželjkuje treći entitet.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je izjavio da Bošnjaci treba da shvate da ne mogu ukinuti Republiku Srpsku, a Srbi treba da shvate da postoji dejtonska BiH, kao neki okvir u kojem se krećemo. 

U ovom trenutku ni jedni ni drugi ne mogu ostvariti ratne ciljeve i da to treba ostaviti po strani rekao je Mladen Ivanić. Umjesto toga, treba se baviti pitanjima o kojima je moguće postići saglasnost, a koja su bitna za sve građane.

Na taj način bi pomalo počela da se mjenja sadašnja slika zemlje koju više neće zaobilaziti ozbiljni investitori.

Ivanić smatra da bi trebalo ostati po strani i pitanje korjenite promjene Ustava BiH jer postoje tri vizije BiH. Jedna u Sarajevu, koja želi BiH bez entiteta, druga u Banjaluci, koja želi nezavisnu RS, i treća u Mostaru, koja priželjkuje treći entitet.

Napominje da je u takvoj situaciji nemoguće doći do usaglašavanja stavova oko ustavnih promjena.

O saradnji sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Ivanić kaže da sa njim hoće da sarađuje i da je spreman da pita i za mišljenje i stavove.

"Međutim, neću nikome dozvoliti da bude moj gospodar", poručuje Mladen Ivanić i dodaje da, ako je Dodik mogao biti gospodar Radmanoviću - "meni sigurno neće".

Ivanić ističe da se o svemu može razgovarati, ali da ne dolazi u obzir na mu neko naređuje.

Ne propustite