EVO ŠTA JE NAĐENO U TELEFONU DJEČAKA KOJI JE POČINIO MASAKR NA VRAČARU: Ovo su NAJNOVIJI DETALJI, ŠOK!

Region
EVO ŠTA JE NAĐENO U TELEFONU DJEČAKA KOJI JE POČINIO MASAKR NA VRAČARU: Ovo su NAJNOVIJI DETALJI, ŠOK!
-

Tokom istrage stravičnog zločina koji je, kako se sumnja, počinio dječak (13) u 8:40 časova 3. maja ove godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio 9 đaka i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu, vještačenjem njegovog telefona otkriveno je da je, između ostalog, imao fotografije oružja.

"Rano je govoriti šta su pokazali rezultati veštačenja, jer ona su još uvek u toku. Možemo da otkrijemo samo jedan deo, a to je da su u telefonu dečaka nađene fotografije oružja", reka je sagovornik Telegrafa iz istrage ovog slučaja.

Navodi da je na vještačenju 7 dokaza.

"Na veštačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične beleške pod koje spadaju - njegove sveske, knjige koje je čitao... A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole. Veruje se da su na njima snimci ovog nezapamćenog masakra. Radi se na tome da utvrdimo koga je sve zvao, šta je tačno pričao sa osobama sa kojima je bio u kontaktu, da li se svađao sa nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav, zašto su mu većinom devojčice bile meta, da li je nekome pretio, da li je njemu neko pretio. Kompjuter se češlja bukvalno do dana od kada je K. K. počeo da ga koristi. Dakle, istražuje se do tančina šta je gledao, čime se zanimao... Takođe se istražuje da li je gađanje vežbao negde drugde osim u streljani sa ocem. Ispituje se i da li je možda nekome najavio šta će da uradi. Takođe, nije poznato kako je dečak znao šifru očevog sefa".

Inače, Bratislav Gašić je nedavno u Skupštini izjavio da je u školi radio video nadzor.

1368823-whatsapp-image-20230505-at-16-20-00-1-ff

FOTO: TAMARA TRAJKOVIĆ

"Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i uzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla posle 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu".

Inače, dječak je ubio radnika obezbjeđenja, a u holu je potom oduzeo život troje đaka. Zatim je ušao u učionicu gdje je bio čas istorije. Tu je ubio petoro.

Podsjetimo, dečaku )13) bilo potrebno oko 120 sekundi da upuca 16 osoba, da za to vreme promeni šaržere, iskoči kroz prozor i pozove policiju.

Prema informacijama iz istrage, dječak je u srijedu u 8.40 ušao u školu, a dva minuta kasnije pozvao policiju u 8.42 sati. Počinio je zločin pištoljem CZ99 koji je uzeo od oca. U rancu mu je nakon hapšenja nađen još jedan pištolj kao i 4 Molotovljeva koktela. U krvavi pir krenuo je sa pet šaržera.

Sina je, kako je ranije navedeno, od njegove 12 godine vodio u jednu poznatu streljanu u Beogradu u kojoj je učio kako da puca, a u njoj je navodno bio mjesec dana prije zločina.

Nakon hapšenja maloljetnik nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan, a policajcima je, kako su pojedini naveli rekao da je "psihopata koji mora da se smiri".

Dječak se trenutno nalazi na psihijatrijskoj klinci.

10. žrtva preminula u bolnici

Djevojčica koja se 12 dana borila za život preminula je od povreda koje je zadobila u stravičnoj pucnjavi koja se dogodila u Osnovnoj Školi "Vladislav Ribnikar" kada je dječak (13) počinio masakr.

Ljekari UDK "Tiršova" su svih 12 dana činili nadljudske napore da spasu njen život. Ona je deseta žrtva, a nalazila se na spisku koji je dječak napravio prije zločina.

Ona se na "listi" našla sa navodno još 15 učenika odjeljenja u koje je išao i sam dječak. Ipak, nisu svi učenici koji su ubijeni ili ranjeni bili na spisku koji je 13-godišnjak napravio.

Kako se ponaša otac u Okružnom zatvoru

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rešenju Višeg suda zbog krivičnog djela - teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Otac pritvorenik nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je riječ o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Ne propustite