DR MOMČILO MATIĆ OTKRIVA KOJE SREDSTVO NAJBOLJE ČISTI JETRU: Jeftinije ne može biti, a OTROVI nestaju REKORDNOM BRZINOM

Porodica i zdravlje
DR MOMČILO MATIĆ OTKRIVA KOJE SREDSTVO NAJBOLJE ČISTI JETRU: Jeftinije ne može biti, a OTROVI nestaju REKORDNOM BRZINOM
-

Dr Matić savjetuje sve one koji vrlo često jedu masnu, prezačinjenu hranu da bi bilo dobro da urade detoksikaciju jetre.

Prof. dr Momčilo Matić, naš čuveni nutricionista, preporučio svakom ko ima nerijetko obilne obroke da sebi napravi ograničenje, te da ne pretjeruje stalno sa jelom. Osim toga ljudi koji vole jaku hranu, posebno gurmani, bi trebalo dodatno da povedu računa o jetri, te da redovno sprovode detoksikasiju ovog veoma važnog organa i to na vrlo jednostavan način.

"Dva tri dana ako se opustimo neće nam ništa faliti, međutim, ko duže vremena jede lošu hranu, trebalo bi da uradi čišćenje i detoksikaciju jetre", rekao je dr Matić.

Stručnjak samtra da je najefikasniji u tome čaj od maslačka, a ističe da je u njega dobro dodati i sljedeće sastojke:

-propolis,
-polen,
-đumbir u prahu,
-cimet,
-limun.

masna-jetra-5f45ffe0332c2

"To bi trebalo popiti ujutru prije doručka na prazan stomak, ali pre toga opet popiti čašu tople vode. Ona je odlična za detoksikaciju. Voda može biti bilo koja, čak i sa česme, bitno je samo da bude topla", rekao je dr Matić.

Otkriva i koliko vode bi trebalo da unesemo u organizam kada se probudimo i prije neko što bilo šta pojedemo.

"Prije svega treba unijeti, čak dvije čaše tople vode, kako bi očistila naš organizam", kaže nutricionista.

Takođe, naglađava i da je soda bikarbona odlična, jer daje baznu reakciju, ali da stvara probleme kod osoba koje imaju visoki krvni pritisak.

"Za detoksikaciju je najbitniji unos tečnosti i vode, to će najbolji rezultat dati našem organizmu", zaključio je dr Matić.

Trik za one koji žele da redukuju težinu

Stručnjak preporučuje onima koji žele da skinu koji kilogram viška da piju hladu, umjesto tople vode, zato što pojačava osjećaj sitosti, jer se duže zadržava u organizmu.

(Stil)

Ne propustite