VELIK LI SI, NIKOLA! Jokić oborio vječni rekord NBA! Niko mu nije ni do koljena, pitanje je da li će ovo iko ikada nadmašiti

Košarka
VELIK LI SI, NIKOLA! Jokić oborio vječni rekord NBA! Niko mu nije ni do koljena, pitanje je da li će ovo iko ikada nadmašiti
.

Denver Nagetsi savladali su Lejkerse usred Los Anđelesa drugi put uzastopno i potpuno zasluženo idu u historijsko finale.

Denver je bio bolji sa 113:111 i to poslije ogromnog preokreta...

Nikola Jokić vodi svoj tim u borbu za prsten! I na ovom meču je blistao Srbin. Postigao je 30 poena uz 14 skokova i 13 asistencija.

Imali su Lejkersi veliku prednost tokom susreta, ali Denver nije odustao. Uspjeli su da naprave veliki preokret i tako još jednom pokažu koliko su dobra ekipa.

Lebron Džejmes je postigao 40 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da Lejkersi bar jednom slave u ovoj seriji.

Jokić je preuzeo odgovrnost positgao je važan koš za Nagetse, a onda je u samoj završnici Džejmes promašio šut za produžetak.

Nikola Jokić koji je maestralnom trećom četvrtinom oborio još jedan rekord i ponovo dokazao da je ovaj plej-of koji on trenutno igra nešto što će se teško ponovo vidjeti.

Naime, Vilt Čemberlejn je 1967. u plej-ofu ostvario sedam tripl-dablova, a Nikola je upravo ostvario svoj osmi u ovogodišnjem, te se tako popeo na prvo mjesto ove liste i veliko je pitanje hoće li iko ikada ovo ponoviti.

Vilta, sada drugoplasiranog na ovoj listi, prati Medžik Džonson sa šest tripl-dablova iz 1982. godine, dok je Drejmond Grin pre četiri godine ostvario isto toliko.

Denver igre po prsten, a u finalu će igrati sa boljim iz duela Majamija i Bostona (Hit vodi sa 3:0).

Ne propustite