ŠOK I NEVJERICA: Juventus žestoko kažnjen, hoće li uopšte igrati Evropu naredne godine?

Fudbal
ŠOK I NEVJERICA: Juventus žestoko kažnjen, hoće li uopšte igrati Evropu naredne godine?
.

Italijanski sud danas je donio konačnu odluku - Juventusu se s trenutnog plasmana u Serie A skida 10 bodova. Zbog toga će sljedeće sezone vjerovatno ostati bez takmičenja u Ligi prvaka.

Sa 69 bodova i drugog mjesta, Juve je pao na 59 bodova i osmo mjesto te je upitno hoće li uopće igrati Europu. Upravo je Stara dama započela svoj meč 36. kola u gostima kod Empolija i potrebno je da slavi, kako bi prišla 4. Milanu na dva boda. Upravo ovi timovi igrat će u Torinu narednog vikenda, pa je moguće da se Juve ipak nađe u Ligi prvaka.

Baš kad se momčad iz Torina podigla u formi, vezala nekoliko pobjeda uz vraćenih 15 bodova nakon usvojene žalbe na prvobitnu presudu, Savezni apelacijski sud u Italiji odredio je novu kaznu na koju Juventus nema pravo žalbe te je jasno da je ona konačna.

Dugo se pisalo kako bi Juve mogao izbjeći kaznu zbog skandala vezanog za nezakonito stjecanje kapitalne dobiti, odnosno napuhavanje cijena određenih igrača kako bi se ispeglale poslovne knjige i izbjegle sankcije oko kršenja financijskog fair-playa. Ipak, to se nije dogodilo.

Ne propustite