ČINI KOŽU HIDRIRANOM I MEKOM: Za lijepo lice napravite ovu masku od krastavca

Moda i ljepota
ČINI KOŽU HIDRIRANOM I MEKOM: Za lijepo lice napravite ovu masku od krastavca
Ovo povrće sadrži antioksidanse koji pomažu koži da savlada slobodne radikale koji uzrokuju starenje

Ovo povrće sadrži antioksidanse koji pomažu koži da savlada slobodne radikale koji uzrokuju starenje

Ako želite da imate lijepo lice, zdravu i zategnutu kožu – za to će se pobrinuti krastavac.

Krastavac je veoma bogat nutrijentima (vitamin A, B1, C i kalijum), koji su izuzetni važni za kožu.

Osim dragocjenih minerala i vitamina, krastavac sadrži i visok procenat vode, što ga čini idealnim sredstvom za hidrataciju kože.

Više od bilo kog drugog voća ili povrća vlaži kožu i čini je jedrom, hidriranom i mekom.

Upravo se zato krastavac najčešće koristi za negu suve i dehidrirane kože, koja se peruta i zateže. Što je najbolje, rezultati su odmah vidljivi.

Maska od krastavca za lijepo lice bez bora

Ogulite i uklonite sjemenke iz lolovine manjeg krastavca. Zatim ga isjeckajte i ubacite u blender. Dodajte kašičicu ulja pšeničnih klica, kašičicu pavlake, kašiku mlijeka i kašiku listića svježeg peršuna.

Dobro imiksajte. Nanesite masku na prethodno očišćeno lice, vrat i dekolte.

Ukoliko je maska suviše tečna, možete je nanijeti preko sterilne gaze, da vam ne bi klizila s lica. Ostavite masku da djeluje otprilike pola sata, a zatim isperite mlakom vodom.

Maska za masnu i aknoznu kožu

Izmiksajte u blenderu pola manjeg neoguljenog krastavca (prethodno dobro opranog). Zatim to pomiješajte s kašikom samljevenih ovsenih pahuljica. Miješajte dok se ne dobije ujednačena smjesa.

Zatim dodajte tome nekoliko kapi eteričnog ulja čajnog drveta i ponovo dobro promiješajte. Masku nanesite na prethodno očišćeno lice i ostavite da djeluje pola sata. Zatim dobro isperite mlakom vodom.

U čemu je tajna:

Krastavac će vratiti vlagu masnoj koži, koja je vrlo često dehidrirana.

Ovsene pahuljice dubinski čiste kožu i uklanjaju naslage nečistoća duboko iz pora. Eterično ulje čajnog drveta djeluje antibakterijski, te je odličan izbor za ublažavanja akni i upala na koži.

Tonik za lijepo lice od krastavca

Izrendajte jedan krastavac i iscedite sok kroz gazu. Isto to ćete uraditi i s jednom cijelom mrkvom. Zatim pripremite čaj od nane i kamilice, tako što ćete kesice čaja staviti u pola šolje vrele vode i ostaviti to da se ohladi.

Zatim procijedite i pomiješajte sve sastojke. Tonik prespite u staklenu bočicu s prskalicom. Koristite ga za svakodnevno čišćenje ujutru i uveče.

Kamilica je odlična za umirenje kože, mrkva obezbjeđuje vitamin A, dok je krastavac rezervisan za intenzivnu hidrataciju. Ovaj tonik čuvajte u frižideru i koristite dva do tri dana.

Ne propustite