MUSA I RODRIGUEZ ODVELI REAL NA FINAL FOUR: Nestvaran povratak Kraljeva protiv Partizana i veliki trijumf

Košarka
MUSA I RODRIGUEZ ODVELI REAL NA FINAL FOUR: Nestvaran povratak Kraljeva protiv Partizana i veliki trijumf
,

Real Madrid, našeg Džanana Muse, je u petoj utakmici plej-ofa Eurolige protiv Partizana 98:94 (22:23, 17:32, 27:21, 29:18).

Odlučujuća utakmica je na početku loše izgledala po Real. 

Partizan je krenuo sa šutem sa distance i tu se već osjetilo da će Musa i društvo biti u problemu. 

Druga četvrtina je bila izgledala kao da će biti pogubna za Kraljeve, pošto su nju izgubili čak 15 razlike. Stekao se dojam da ovoj ekipi baš i ne odgovara igranje pred domaćim navijačima, a nije pomoglo ni što se Kevin Panter (Punter) vratio i postigao 16 poena za prvo poluvrijeme.

Ipak, u drugom poluvremenu je Džanan Musa probao sa svojom zaista odličnom partijom spasiti Kraljeve. Kad god bi Partizanovi košarkaši pogodili, Musa bi im uzvratio. 

Počeli su i ostali košarkaši poslije toga da mu pomažu i približili su se sa ogromnog zaostatka sredinom četvrte četvrtine.

Do kraja su Kraljevi nevjerovatnom serijom uspjeli preokrenuti utakmicu i vratiti se sa zaostatka koja je išla i do 18 poena. 

Trojka Serhia Ljulja (Llull) zaledila je utakmicu, pošto je tada Real otišao na 8 poena razlike, a zatim je Matijas Lesor (Mathias Lessort) pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja. 

Partizan se nije predavao i došao je na tri poena razlike, ali nije Panter pogodio. 

Džanan Musa je bio najbolji pojedinac Reala u ovoj utakmici i postigao je 20 poena. Uz to je imao 6 skokova i 4 asistencije. 

Od saigrača pratili su ga Serhio Rodrigez (Sergio Rodriguez), te Valter Tavareš (Walter Tavares) i Mario Hezonja.

Za Partizan je najbolji bio Kevin Panter sa poena . Osim njega samo je Dante Eksum (Exum) bio dobar za Partizan i on je upisao poena. 

Ne propustite