OVAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI DORUČAK NA SVIJETU: Možete ga ponijeti na posao, a kilograme topi bez problema

Zdrav život
OVAKO SE PRAVI NAJZDRAVIJI DORUČAK NA SVIJETU: Možete ga ponijeti na posao, a kilograme topi bez problema
Kada je riječ o kukuruznom brašnu, dovoljno je reći da ga mogu jesti i bebe nakon petog mjeseca života i to vam već dovoljno govori koliko je ono zdravo za cijelo tijelo.

Kada je riječ o kukuruznom brašnu, dovoljno je reći da ga mogu jesti i bebe nakon petog mjeseca života i to vam već dovoljno govori koliko je ono zdravo za cijelo tijelo.

Kukuruzno brašno ne sadrži gluten i može da ga konzumira svako, bez obzira na starost.

Kačamak ili palenta sadrži dovoljno minerala, nutrijenata i vitamina koji su neophodni našem tijelu. Palenta je odlična u otklanjanju viška kilograma, jer takođe utiče i na dobro i zdravo varenje hrane.

Kukuruzno brašno sadrži veliki niz hranljivih supstanci. To brašno je veliki izvor folata, vitamina B6, K i E, pantotenske kiseline, tijamina, riboflavina i nijacina. Takođe može se pohvaliti sa velikim sadržajem fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.

100 g palente sadrži oko 380 kalorija. Ona u svom sastavu ima samo prirodne materija tako da su i njeni ugljeni hidrati i lipidi pozitivni za ljudski organizam.

Dobrobiti palente ili kačamaka:

Ubrzava metabolizam
Jača imunitet kod djece
Smanjuje rizik od kancera debelog crijeva i pojave hemeroida
Smanjuje holesterol
Spriječava gojaznost

Dijeta sa palentom od 4 dana:

Ponedjeljak:

Doručak: 100 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavac
Ručak: 100 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajz
Večera: 100 g palente, šolja kefira

Utorak:

Doručak: 200 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavac
Ručak: 200 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajz
Večera: 100 g palente, šolja kefira

Srijeda

Doručak: 200 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavac
Ručak: 200 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajz
Večera: 200 g palente, šolja kefira

Četvrtak

Doručak: 200 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavac
Ručak: 300 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajz
Večera: 200 g palente, šolja kefira

Kako se pravilno sprema palenta:

U posoljenu vodu koja je proključala dodajte palentu, brzo miješajte da se ne ugrudva i a potom možete umiješajte svježe razbijena jaja.

Kada je palenta spremljena dodajte dvije kašičice blago prepečenog susama.

Ne propustite