DROGIRAN SE BMW-om ZABIO U PORODICU NA NAPLATNIM KUĆICAMA: Kazna mu jako smanjena!

Objavljeno:16.04.2023 - 21:34
A A A Times Arial

Vozač Ozren Mlinarić (39) pravomoćno je osuđen na dvije godine i devet mjeseci zatvora zbog teške prometne nesreće koju je 2019. skrivio na naplatnoj postaji Sveta Helena.

Podsjetimo, njega je prvo Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno osudio na pet godina zatvora, a nakon žalbe je tročlano sudsko vijeće Županijskog suda u Osijeku kaznu smanjilo na dvije godine i devet mjeseci, piše Jutarnji list.

Sud je zaključio da Mlinariću treba uzeti u obzir olakotne okolnosti, poput njegove neosuđivanosti i nekažnjavanosti u vrijeme počinjenja kaznenog djela.

"Tijekom cijelog sudskog postupka optuženi je vrlo emotivno proživljavao cijeli događaj, što je vidljivo i iz zapisnika od 22. rujna 2022. kada je konstatirano kako je tijekom iznošenja obrane ‘bio u emocionalno narušenom stanju te da je iskreno iznosio obranu, da je doista pogođen samim događajem koji proživljava svaki dan i nosi taj teret kao i da će si kroz izdržavanje kazne pokušati oprostiti jer bi jednog dana htio pogledati ljude u oči", piše u obrazloženju.

Podsjetimo, Mlinarić se 2019. pri punoj brzini zabio svojim BMW-om u Škodu s tročlanom obitelji koja je bila u koloni. Snimka njegove vožnje pokazala je kako uopće nije kočio pri nailasku na naplatu na autocesti. Tužiteljstvo je u optužnici te u završnom govoru istaknulo da je uzrok ove nesreće ogromna količina droge GHB koja je nađena u Mlinarićevom tijelu.

Jurio BMW-om, nije se zaustavio, zabio se u auto
On je 11. srpnja 2019. oko 12:45 u mjestu Sveta Helena, kod Svetog Ivana Zeline, upravljao BMW-om izlaznom prometnom trakom broj 4 autoceste A4 iz smjera sjevera prema jugu te je vozio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Teretilo ga se da je upravljao vozilom pod utjecajem droga i lijekova. Zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je propustio brzinu kretanja svog vozila uskladiti s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine na 100, 80, 60 i 50 km/h, odnosno nije zaustavio vozilo na prometni znak "zabrana prolaska bez zaustavljanja - cestarina".

U nastavku vožnje je prevelikom i nedopuštenom brzinom od oko 143 km/h, ne poduzevši nijednu radnju da bi zaustavio svoje vozilo i izbjegao nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom, prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji dio Škode Octavije, koja je ispred njega propisno i usporeno vozila zbog nailaska na naplatnu postaju.

Uslijed takve nepropisne vožnje Mlinarića Škoda je odbačena uz zanošenje vozila te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju, a potom u rotaciji i prevrtanju naletjela i na drugo vozilo, koje je bilo zaustavljeno zbog plaćanja cestarine te se prevrnulo. Zbog naleta i prevrtanja Škode vozač i putnica iz tog vozila zadobili su mnogobrojne teške tjelesne ozljede, dok je dijete iz tog vozila zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.