OVO JE PRAVA SMRT ZA ŠEĆER: Za samo tri dana gledaćete kako nestaje iz vas, dok vi gubite težinu!

Zdrav život
OVO JE PRAVA SMRT ZA ŠEĆER: Za samo tri dana gledaćete kako nestaje iz vas, dok vi gubite težinu!
Glavni uzrok prekomjerne težine je prije svega šećer, a za njim idu i masti, kao i ugljeni hidrati!

Glavni uzrok prekomjerne težine je prije svega šećer, a za njim idu i masti, kao i ugljeni hidrati!

Često nismo ni svjesni koliko smo šećera unijeli u organizam, jer ga ima i u namirnicama, za koje to nikada nismo rekli. Negativne posljedice toga su prekomjerna težina, iscrpljenost, promjene raspoloženja, nezorijantisanost, nesanica… Dugotrajna konzumacija šećera dovodi do povećanog rizika od ozbiljnih bolesti,kao što su kardiovaskularni dijabetes, pa i rak dojke.

Kada unosimo šećer, organizam ga koristi kao izvor energije. Kolilinu šećera koju ne potrošimo, taloži se u našem organizmu i povećava svoju količinu u krvi.

Najlakše bi bilo da prestanete da unositee šećer! Ali, za mnoge je to težak zadatak. Svako od nas ima manju ili veću potrebu za konzumacijom nečeg slatkom. Potpuniprestanak uzrokuje pad raspoloženja, depresiju i nesanicu. Iskusili ste to, zar ne?

Vrijeme je da očistite svoj organizam od šećera.

1. dan

• Doručak: šoljica ovsa sa sjemenkama, bademom ili bobicama ili kajgana od tri jaja

• Užina: šolja oraha

• Ručak: barena pileća prsa i jedna porcija bundeve, badema ili lagano kuvanog pasulja

• Večera: pečurke i pečena riba ili losos i pečurke sa brokolijem

2. dan

• Doručak: šoljica ovsa sa sjemenkama, bademom ili bobicama ili kajgana od tri jaja

• Užina: šolja lešnika

• Ručak: Tikvice sa paprikom i prelivom od limuna

• Večera: pasulj, bareno povrće ili pečeni bakalar i tost

3. dan

• Doručak: šoljica ovsa sa sjemenkama, bademom ili bobicama ili kajgana od tri jaja

• Užina: šolja lješnika

• Ručak: Pržena pileća prsa sa dresingom od limuna ili piletina pečena u rerni sa crnim maslinama, majčinom dušicom i lukom.

• Večera: povrćna supa sa lukom ili pene tjestenine sa bosiljkom, pečurkama i umakom od paradajza (možete dodati i meso)

Izvor: likemag

Ne propustite