OVAKO IZGLEDA STAN OD 9 KVADRATA KOJI SE IZDAJE ZA 750 €: Ne biste vjerovali ŠTA SVE STANE u njega, ali JEDNA STVAR ipak fali

Arhitektura i dizajn
OVAKO IZGLEDA STAN OD 9 KVADRATA KOJI SE IZDAJE ZA 750 €: Ne biste vjerovali ŠTA SVE STANE u njega, ali JEDNA STVAR ipak fali
-

Život u Parizu nije jeftin. Prosječne cijene kirija u glavnom gradu Francuske variraju u zavisnosti od lokacije i veličine stana, a garsonjera može da se pronađe po cijeni od 1.000 do 2.400 eura. Međutim, ako niste previše izbirljivi, možete naći i povoljniji smještaj.

Vikram je jedan od takvih – ovaj jutjuber je poznatiji pod nadimkom Timvix i živeo je u Parizu u mikrostanu od svega devet kvadrata, koji je plaćao mjesečno 750 eura.

Iako je riječ o vrlo malom prostoru, dovoljan je bio za krevet, šporet sa sudoperom i malim frižiderom, radni sto, pa čak i tuš-kabinu. Našlo se mjesta i za skladištenje ličnih sitnica – od odjeće do prehrambenih namirnica, šerpi i drugog posuđa.

3417182-stan-ff

Jedina stvar koja mu je nedostajala u tom mikrostanu je toalet – on je bio smješten u hodniku izvan stana i dijelio ga je s još jednim komšijom, prenosi Punkufer.

Izuzev relativno niske cijene najma za Pariz, najbolji dio tog stana je pogled. Ne samo da veliki prozor vizualno povećava prostor, već i pruža pogled na Ajfelov toranj. Zbog blizine centru grada i stanicama metroa vrlo je lako doći do bilo kojeg dijela Pariza.

3417186-stan-1-ff

Kako to izgleda kada osoba živi u mikrostanu od devet kvadrata, pogledajte u snimku u okviru teksta.

(Kurir.rs/ Punkufer.hr)

Ne propustite