U ‘SEHURSKOM SAHANU’ RECEPT ZA PILETINU KOJU SVI VOLE: Chef Miran Karić je dodatno obogatio!

Kuharica
U ‘SEHURSKOM SAHANU’ RECEPT ZA PILETINU KOJU SVI VOLE: Chef Miran Karić je dodatno obogatio!
I danas naš chef Miran Karić u “Sehurskom sahanu” Ramazanskog programa Hayat TV-a priprema sehur po vašoj želji.

I danas naš chef Miran Karić u “Sehurskom sahanu” Ramazanskog programa Hayat TV-a priprema sehur po vašoj želji.

Rolovanu piletinu svi vole, ali kada je napunite mrkvom i paprikom to onda postaje idealan obrok prepun nutrijenata baš kakav nam treba za Sehurski sahan!

sehurski-sahan-miran-karic-01042023-338853664-1088371779252587-7549872087471497908-n-1-1068x1424

Sastojci:

pileći file
paprika
mrkva
puter
kajmak ili neka druga mliječna baza za punjenje
kupus

Piletinu tanko otvorite ili raspolovite pa istucite čekicem.

Papriku rogu i mrkvu isjeckajte skroz sitno ili naribajte na sitni ribez, zatim propržite na puteru napola.

Samo da se uvežu okusi. Piletinu začinite i nafilujte smjesu od povrća uz dodatak kajmaka ili nekog kremastog sira.

Ne morate zatvarati piletinu čačkalicama ako je dovoljno rastanjite. 


Piletinu pržite na tavi na kombinaciji ulja i putera sa svih strana da dobije lijepu zlatnu boju!

Uz piletinu servirajte kupus salatu!

Ne propustite