Đonović: Pobijedi li Milatović, Crnoj Gori se ne piše ništa dobro

Region
Đonović: Pobijedi li Milatović, Crnoj Gori se ne piše ništa dobro
,

Drugi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori bit će održan ove nedjelje. Građani biraju između aktuelnog predsjednika Mile Đukanovića i Jakova Milatovića, kandidata Pokreta Evropa sad. 

Bolje upućeni smatraju da se, ustvari, radi o izborima koji će odrediti kurs Crne Gore između prosrpskog i proevropskog puta. Ovi izbori se održavaju u atmosferi duboke političke krize i izraženih podjela unutar Crne Gore.

Gost Dnevnika 2 na FTV ovim povodom bio je Ranko Đonović, nekadašnji predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore.

- Građani Crne Gore bi trebali shvatiti da bi izbor predsjednika ili parlamenta trebao biti misaoni proces, a ne stvar ljubavi ili sviđanja - navodi Đonović.

Ističe kako je mala izlaznost u prvom krugu u sredinama u kojima pretežno žive manjinski narodi posljedica jedne vrste agitacije. Ona je povezana s pričom da su velike pare ušle u državu. Ukoliko građani neće da im bude bolje i neće da misle na multinacionalnu Crnu Goru nego misle na takve stvari, onda joj se, kako kaže, ne piše dobro, međutim, smatra da će u drugom krugu većinu glasova dobiti Đukanović.

- Crnoj Gori se ništa dobro ne piše ako pobijedi Milatović. Ko ga je pratio, jasno mu je da se radi o jednom poletarcu, čovjeku koji nije obavljao nikakve državničke i političke funkcije. To samo po sebi ne mora da bude loše, ali u slučaju Milatovića jeste. Toliko se bore za vlast i toliko su se grčevito uhvatili da budu vlast, a nemaju iskustva. Ako pobijedi Milatović, utjecaj Srbije će se ponovo značajno povećati. Iz Crne Gore će tek onda da se bježi. Mogu povećati plate još jedanput ili dvaput, a onda će uslijediti kolaps - zaključio je Đonović.

Ne propustite