PRELIJEPU DOROTEU JE MAJKA SA SAMO 18 DANA DALA NA USVAJANJE! Ubrzo je uslijedio obrt, a onda je nakon 17 godina URADILA HRABRU STVAR

Region
PRELIJEPU DOROTEU JE MAJKA SA SAMO 18 DANA DALA NA USVAJANJE! Ubrzo je uslijedio obrt, a onda je nakon 17 godina URADILA HRABRU STVAR
Često čujemo kako "život piše romane", a u slučaju Dorotee Despotović (22) iz Beograda, to zaista tako i zvuči.

Često čujemo kako "život piše romane", a u slučaju Dorotee Despotović (22) iz Beograda, to zaista tako i zvuči.

Ova danas uspješna, ostvarena žena i ponosna majka, imala je samo 18 dana kada je data na usvajanje u Zvečansku. Kako priča u emotivnoj ispovijesti kasnije je saznala da je bila "greška iz mladosti" i da je zato Zvečanska za njenu majku bila jedino rješenje.

- Ja sam u Zvečansku stigla nakon 18 dana nakon rođenja. Bila sam sa biološkom majkom u bolnici taj period i nakon izlaska me je dala na usvajanje - priča Dorotea.

Veoma brzo, kaže, došli su po nju divni ljudi. Njen život tada dobija potpuno drugačiji epilog. Od siročeta u domu dobija topao dom i porodicu.

- Sa navršena 3 mjeseca bila sam kod svojih roditelja - navodi.

Za razliku od neke druge djece, u Zvečanskoj je bila kratko, a ono što joj pričaju, danas su lijepe uspomene.

- Ja sam u Zvečanskoj bila relativno kratko. Iz priča porodice i najbližih prijatelja, dan kada su me doveli kući je bio najsretniji dan za moju porodicu. Potraga za biološkim roditeljima javila se u tinejdžerskim danima - ističe Dorotea.

Tako je sa 17 godina pokrenula proceduru za upoznavanje biološke majke. Željela je, kaže, da sazna osnovne stvari.

- Između ostalog koje mi je biološko prezime oca kao i trenutno majčino da se, ne daj Bože, ne bi desio incest - objašnjava Dorotea.

Roditelji od nje nisu željeli da kriju istinu, te su joj kao maloj govorili sve.

- Moji roditelji su od početka znali da žele da ja znam sve o tome. Samim tim su mi oboje od starta pričali na tu temu. Čini mi se da su mi prvi put rekli kada sam imala tri godine ali sam bila zaista mala. Tek sam sa sedam postala svjesna toga što mi pričaju. Nikada mi nije ta informacija bila previše bitna jer ja njih smatram svojim roditeljima, a ne svoje biološke roditelje. Za mene je roditelj onaj ko odgaja dijete, a ne ko ga rodi - zaključuje ova hrabra žena.

Saznala je i zašto je majka donijela odluku da je ostavi u Zvečanskoj.

- Moja biološka majka je bila veoma mlada kada me je rodila, ja sam bila "greška" sa dosta starijim čovjekom, tako da nije imala uslova da me zadrži. Ne bih dalje o njih dvoje radi njihove privatnosti - priča nam.

Dorotea je danas uspješna mlada žena i ponosna majka.

- Muž i ja smo nakon mog porođaja pokrenuli posao, tako da trenutno imamo dvije firme. Poslovni plan za budućnost mi je da potpišem nekoliko veoma bitnih ugovora koji me čekaju i da se penzionišem. Što se privatnih planova tiče, da završimo gradnju kuće i da naša kćerkica dobije batu ili seku.

Ne propustite