Evo kakvo vrijeme nas čeka narednih dana

Vijesti
Evo kakvo vrijeme nas čeka narednih dana
Vremenska prognoza za naredne dane

Vremenska prognoza za naredne dane

U nedjelju, 2. aprila, bit će pretežno  oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslijepodne i tokom noći. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

U ponedjeljak, 3. aprila, u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovini prijepodne sa sunčanim razdobljima. U Bosni u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama snijeg. U večernjim satima ili u noći sa ponedjeljka na utorak snijeg iili susnježica su mogući i u nižim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 16 stepeni.

U utorak, 4. aprila, oblačno sa snijegom ili susnježicom u Bosni. Na sjeveru Bosne se očekuje prelazak snijega ili susnježice u kišu. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne slab do umjeren, a u ostatku zemlje slab, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 7 do 13 stepeni.

U srijedu, 5. aprila, pretežno  oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama, povremeno, sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Ne propustite