Andrew Tate i njegov brat pušteni u kućni pritvor

Svijet
Andrew Tate i njegov brat pušteni u kućni pritvor
KONTROVERZNI influencer i samoproglašeni mizoginist Andrew Tate i njegov brat Tristan odlaze u kućni pritvor, odlučio je rumunjski sudac, javlja BBC. Odluka je na snagu stupila bez odgode.

KONTROVERZNI influencer i samoproglašeni mizoginist Andrew Tate i njegov brat Tristan odlaze u kućni pritvor, odlučio je rumunjski sudac, javlja BBC. Odluka je na snagu stupila bez odgode.

Iz zatvora izlaze i njihove dvije suradnice, Georgiana Naghel i Luana Radu. Četvorki je naređeno da ostanu u zgradama u kojima žive, osim ako imaju dopuštenje suda za izlazak.

Teteovi odvjetnici tvrdili su da je odluka o preventivnom pritvoru nepotrebno oštra s obzirom da postoje druge pravosudne mogućnosti poput kućnog pritvora.

Još nema optužnice
Istražitelji tvrde da su početkom 2021. godine njih četvero osnovali organiziranu kriminalnu skupinu za "novačenje, sklonište i prijevoz žrtava, kako bi dobili velike svote novca prisiljavajući žene na izvođenje pornografskog sadržaja", koji se potom distribuirao na internetu, najčešće na TikToku i stranici OnlyFans.

Podsjetimo, Tate, njegov brat i dvije osumnjičene Rumunjke uhićeni su 29. prosinca prošle godine u Rumunjskoj pod optužbom da su osnovali kriminalnu skupinu koja je seksualno iskorištavala šest žena. 

Međutim, protiv braće i njihovih suradnica još uvijek nije podignuta optužnica.

Zaplijenjeni skupocjeni automobili i milijuni u kešu
Rumunjske su vlasti objavile da su u sklopu istrage o navodnoj trgovini ljudima zaplijenile četiri milijuna eura u stvarima i gotovini. Nacionalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela je upravljanje nad 29 pokretnina, među kojima su luksuzna vozila i skupocjeni satovi te gotovina u različitim valutama.

Nekoliko automobila, uključujući Rolls-Royce, BMW i Mercedes-Benz, odvezeno je s Tateova imanja u predgrađu Bukurešta, nakon čega su smješteni u posebno skladište.

Mizoginist Tate
Andrew Tate, nekadašnji natjecatelj u britanskom reality showu Big Brother, postao je poznat po mizoginim izjavama i govoru mržnje. Zbog njegovih izjava zabranjen mu je pristup svim većim društvenim medijima. Tate ima američko i britansko državljanstvo, a među ostalim je rekao da su žene dijelom same odgovorne za silovanje i da pripadaju muškarcima.

Početkom veljače javio se na Twitteru. Vjerojatno mu netko drugi vodi račun i piše objave, ali nekako je sigurno u dosluhu s Tateom jer je u toj objavi Tate poručio da je u zatvoru promijenio svoju oporuku. "Izmijenio sam svoju oporuku iz zatvora. Donirat ću 100 milijuna da se osnuje humanitarna udruga koja će štititi muškarce od lažnih optužbi", kazao je tada Tate.

Tate je ozbiljno bolestan?
Ranije ovog mjeseca potvrdio je da pati od ozbiljnog zdravstvenog stanja. Tate je bio na medicinskom savjetovanju s liječnicima u Dubaiju prije nego što je uhićen u prosincu. Njegov tim tvrdi da se radi o leziji gornjeg desnog plućnog krila, stanju koje je opisano kao ozbiljno zdravstveno stanje. Njegov liječnik rekao je da bi lezija mogla biti znak karcinoidnog tumora, rijetkog tipa raka.

Tate je potvrdio veliki zdravstveni strah, a njegov je glasnogovornik rekao da ima tamnu mrlju na plućima, najvjerojatnije tumor. Zbog toga su njegovi liječnici zatražili da se Tatea pusti iz zatvora kako bi se mogao liječiti u Dubaiju.

Ne propustite