Detalji o padu aviona u Puli: Poginuo bračni par iz Njemačke - hitna je stigla za 8 minuta, ali...

Region
Detalji o padu aviona u Puli: Poginuo bračni par iz Njemačke - hitna je stigla za 8 minuta, ali...
Dvije su osobe poginule u padu malog privatnog aviona njemačke registracije u petak u 12,30 sati, prilikom njegovog polijetanja iz pulske Zračne luke.

Dvije su osobe poginule u padu malog privatnog aviona njemačke registracije u petak u 12,30 sati, prilikom njegovog polijetanja iz pulske Zračne luke.

Njemački bračni par poginuo je u padu malog sportskog aviona prilikom polijetanja u pulskoj Zračnoj luci. Sve se odigralo dosta brzo i supružnici su prilikom pada preminuli na mjestu nesreće.

Na teren su izašli policajci iz Policijske uprave Istarske, hitna pomoć, vatrogasci i djelatnici Zračne luke Pula, a nakon osiguranja mjesta događaja, istraživanje nesreće će preuzeti Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom saobraćaju. Zračna luka Pula odgodila je do daljnjega sve letove.

Mjesto nesreće je poprilično udaljeno od same zgrade zračne luke, pa je do njega dosta teško doći i vidjeti što se zapravo događa na terenu. Nalazi se negdje na početku piste nedaleko vojnog dijela aerodroma.

Iz daljine se vide ostaci srušenog malog aviona te nadležne službe koje trenutno čekaju djelatnike Agencije kako bi počelo istraživanje, kada će se saznati zašto je do nesreće došlo, s koje visine je avion pao i što je zakazalo. Po olupini se vidi da je avion zapaljen. Ne zna se još ni je li riječ o starijim ili mlađim osobama koje su bile u avionu i ko je njime upravljao. Oko aerodroma trenutno patrolira policija.

U Zračnoj luci Pula svi su šokirani događajem jer je to prvi put da se uopće dogodila nesreća sa smrtnim ishodom.

"Koliko god se trenirate za slučaj da se tako nešto dogodi, stvarnost je jedna, a teorija druga priča", kazala je glasnogovornica Zračne luke Pula Tiziana Cvek.

Dodala je da su svi letovi otkazani do 22 sata i da se trenutno čekaju djelatnici Agencije za istraživanje avionskih nesreća. Do tada sve stoji.

"To se dogodilo na kraju piste, ali ne znam vam reći jesu li tijela preminulih prevezena u Opću bolnicu Pula, ni s koje visine je pao avion i zašto", dodaje Cvek.

Inače, svi putnici Croatia Airlinesa koji su u 16.20 sati sati trebali iz Pule letjeti za Zagreb, bit će prevezeni autobusom.

Oko aerodroma bio je i jedan čovjek koji je za vrijeme nesreće oko aerodroma brao šparoge. Zanimljivo je da nije čuo da je pao avion.

Ne propustite