AGUERU U SRED EMISIJE STALO SRCE, USLIJEDILA ŠOKANTNA REAKCIJA: "Ima tu jedan čip..." (VIDEO)

Sport
AGUERU U SRED EMISIJE STALO SRCE, USLIJEDILA ŠOKANTNA REAKCIJA: "Ima tu jedan čip..." (VIDEO)
-

Sergio Aguero, jedan od najboljih napadača u 21. stoljeću, je zbog srčanih problema karijeru morao završiti sa 33 godine i to baš kada se pripremao da zaigra u dresu Barcelone. 

Aguera na terenu nema duže od godinu, međutim vrlo često je gost u raznim emisijama gdje komentariše razna dešavanja u svijetu fudbala, posebice svog prijatelja Lea Messija.

Argentinac je gostovao u podcastu španske internet zvijezde Ibaija Llanosa kada je doživio blagi srčani napadač.

Aguero je odjednom prestao pričati, počeo se pomalo tresti i stavio je ruku na srce. Ibai je odmah upitao šta se desilo, ali je uslijedila šokantna reakcjia.

"Mislim da sam imao blagu aritmiju", mirno je kazao Aguero nakon čega ga je Ibai pitao treba li zvati doktora.

Bivši napadač je kazao da ne treba, uzeo mobitel u ruke i rekao: "Imam čip, famozni čip će detkovati situaciju i poslat će signal."

Aguero se nakon toga požalio da mu je baterija na mobitelu prazna, da je nešto čudno i da nije u stanju davati daljnja objašnjenja.

"Definitivno samo osjetio nešto što nije normalno. Zamislite da sam umro", kroz smijeh je dodao nekada odlični golgeter.

Aguero je u oktobru 2021. godine završio u bolnici nakon što je na utakmici protiv Alavesa pao u nesvijest te je u jednom trenutku prestao disati. Pregleti su pokazali da ima problema sa otkucajima srca.

U februaru 2022. godine je pokazao kako izgleda mikročip na njegovim grudima. Uz smijeh je dodao da noću svijetli i da Aguero izgleda poput čuvenog lika iz filmova Irona Mana.

Argentinac je nedavno učestvovao u takmičenju Kings Legaue u organizaciji Gerarda Piquea, ali nakon jasne aritmije morat će biti itekako oprezniji u budućnosti kada su u pitanju fizički napori.

Ne propustite