Vozač izbacio dječaka iz autobusa 2 kilometra od sela iz najbizarnijeg razloga. Vozač nije pokazao ni razumijevanje ni saosjećanje: SAD SE IZVINJAVAJU

Region
Vozač izbacio dječaka iz autobusa 2 kilometra od sela iz najbizarnijeg razloga. Vozač nije pokazao ni razumijevanje ni saosjećanje: SAD SE IZVINJAVAJU
Putovanje šesnaestogodišnjeg učenika iz sela Donji Dušnik do škole u Nišu pretvorilo se jučer u pravu agoniju, pošto ga je vozač „Niš-ekspresa“ izbacio iz autobusa na raskrsnici puteva koja je od njegovog rodnog sela udaljena oko dva kilometra

Putovanje šesnaestogodišnjeg učenika iz sela Donji Dušnik do škole u Nišu pretvorilo se jučer u pravu agoniju, pošto ga je vozač „Niš-ekspresa“ izbacio iz autobusa na raskrsnici puteva koja je od njegovog rodnog sela udaljena oko dva kilometra.

Dječak, istakao je njegov otac Saša Đorđević, ima plaćenu mjesečnu karticu za prevoz, ali je problem nastao jer aparat u autobusu nije htio da očita karticu.

"Sin je sa još dva učenika ušao u autobus i nikome od njih automat nije htio da očita kartice, međutim, ta dva djeteta su kod sebe imala fiskalne račune, kao dokaze da je kartica plaćena, a on nije. Ovo je druga godina kako putuje u Niš u srednju školu i fiskalni račun nosi sa sobom samo prvog dana u mjesecu dok aparat ne očita karticu. Tako su nam u „Niš-eskpresu“ rekli i tako je uvijek do sada radio. Međutim, sada je vozač insistirao na tom fiskalnom računu iako je problem bio u aparatu, a ne u mjesečnoj kartici", vidno uznemiren kazao je otac dječaka.

Prema Đorđevićevim rečima, vozač je bio veoma grub prema njegovom sinu, izvrijeđao ga i natjerao da izađe iz autobusa. Ostavio ga je, dodao je Đorđević, samog na stanici koja se nalazi u njivama i livadama između dva sela.

"Sin me je pozvao i rekao šta se dogodilo. Dogovorili smo se da izađem sa posla u Gadžinom Hanu i da krenem kolima ka njemu, a da on pođe pješice, pa da ga negdje usput pokupim i vozim u školu. Uspjeli smo da na autobuskoj stanici u Gadžinom Hanu sustignemo autobus iz kojeg je izbačen i vozača koji ga je izbacio. Raspravljao sam se sa njim, a on mi je rekao da nije kriv, da je greška u aparatu i u sistemu za očitavanje kartica. Tu je opet probao da očita karticu i uspio je, tako da je sin put do škole nastavio autobusom", ispričao je Đorđević.

Istakao je da su se zbog tog nemilog događaja svi mnogo uznemirili, a njegova supruga morala je da popije lijekove zbog pritiska koji joj je mnogo bio povišen.

"Vozač nikako nije smio da tako postupi. Morao je da sačeka i da usput ponovo proba da očita karticu, a ne da izbaci maloljetno dijete nasred puta, izvan sela. Šta da mu se tu nešto dogodilo? Poslali smo ga u školu, a ne da ostane nasred puta. Ne znamo kako se nije zapitao kako je moguće da 29. dana u mjesecu kartica ne važi, a važila je prethodnih 28 dana. Svakog mjeseca sinovljevu mjesečnu karticu plaćamo 12.000 dinara, nikada nije ušao u autobus bez da prethodno kupi kartu. Plaćamo papreno prevoz, a vozači se tako ponašaju i to nije prvi put. Prije par mjeseci je jedan od vozača izbacio  dijete između dva udaljena sela i to dijete koje je dijabetičar", rekao je Đorđević.

On je kazao da je nakon incidenta pozvao šefa stanice „Niš-eskpresa“ i obavijestio ga o tome što se dogodilo njegovom sinu.

"Čovjek mi se i juče izvinjavao zbog onoga što se dogodilo, a i danas kada me pozvao. Danas mi je rekao da će u znak izvinjenja sin dobiti sljedeću mjesečnu karticu besplatno i to je lijepo sa njihove strane, ali se nadam se samo da se ni jednom djetetu više neće ništa slično da dogodi, da će stati na put bahatim vozačima", rekao je Đorđević.

Iz „Niš-ekspresa“ se za sada nisu zvanično oglasili povodom nemilog događaja u autobusu koji saobraća na relaciji Ravna Dubrava-Niš.

 

(Telegraf.rs)

Ne propustite