"OČEKIVALI STE PROLJETNO VRIJEME, NEĆE TO USKORO": Meteorolog Todorović otkrio kada će najzad da otopli! Ovo je tačan datum

Vijesti
"OČEKIVALI STE PROLJETNO VRIJEME, NEĆE TO USKORO": Meteorolog Todorović otkrio kada će najzad da otopli! Ovo je tačan datum
-

Poznati meteorlog otkrio da "definitivnog otopljenja još neće biti".

Na nebu iznad Beograda proteklih dana provejavalo je "nešto", e pa za to "nešto", svi su mislili da veje snijeg, ali nije! Riječ je o rijetkoj pojavi koja se zove "krupa" i za ovo mnogi nisu čuli ali su imali priliku da vide, pa u više navrata tokom dana. Meteorolog Nedeljka Todorović je odgovorio na brojne nedoumice. "To je prirodna pojava. To su sleđena zrna, sitna zrna, ne snijeg. Vrijeme je bilo promenljivo i tipično za kraj marta i početak aprila", kaže Todorović.

U Subotici se digla peščana prašina koja je izazvala kolaps u saobraćaju i dovela do udesa. "Za udese su krivi vozači, jer nisu bili dovoljno oprezni. A što se tiče vremenskog sagledavanja situacije, palo je manje kiše i zemljište nije bilo natopljeno vlagom, i kada je puhao jak i olujni vjetar on je podizao usitnjenu prašinu i nosio je, na nesreću u saobraćaj", ukazao je Todorović i podijelio sa gledaocima šta možemo očekivati u narednom periodu.

Kada će da otopli?

"Definitivnog otopljenja još neće biti. Danas i sutra temperatura će otići na više predjele. Petak će biti najtopliji dan, sa maksimalnom temperaturom od 17 stepeni celzijusa. Ali onda dolazi opet svježa, bolje da kažem, hladna varijanta vremena sa kišom i snijegom u nižim predjelima, u utorak i srijedu - 4. i 5. april. Ovo proljeće neće donijeti visoke temperature, tek poslije 20. aprila možemo očekivati toplo proljeće, iako će, svakako, od 10. aprila biti toplije", rekao je Todorović. Vjetra će biti, ali ne ovako snažnog i olujnog, kao u proteklim danima, dodao je Todorović.

(MONDO/Kurir)

 

Ne propustite