KADA PREĐE 50. ŽENA TREBA DA ZABORAVI NA OVAKAV STIL OBLAČENJA? Modni stručnjaci tvrde da izgleda degutantno i jeftino

Moda i ljepota
KADA PREĐE 50. ŽENA TREBA DA ZABORAVI NA OVAKAV STIL OBLAČENJA? Modni stručnjaci tvrde da izgleda degutantno i jeftino
Prema modnim stručnjacima, žene preko 50 godina ne treba da oblače određene stvari.

Prema modnim stručnjacima, žene preko 50 godina ne treba da oblače određene stvari.

Jedna od najstrožih modnih kritičarki, Ana Vintur izdvojila je jedno modno pravilo kojeg bi trebalo da se držimo ako želimo izgledati otmjeno, a koje mnoge žene krše.

Mlađim, neiskusnim devojkama koje tragaju za svojim stilom, modne greške se uvijek praštaju. Međutim, čini se da se starijim ženama, posebno onim koje su prešle 50 godina svaka sitnica zamjera.

Modni stručnjaci iznijeli su spisak modnih komada na koje svaka žena koja je prešla pedesetu treba da zaboravi. Pa hajde da vidimo šta je na spisku.

Prozirna odjeća

Karuči Tan

Kako dizajneri kažu, prozirna odeća je namijenjena mlađoj populaciji. Žene u zrelim godinama u ovakvim komadima izgledaju isuviše vulgarno. Ono što oni navode kao alternativu su komadi sa dijelovima koji su od čipke ili sličnog prozirnog materijala kao što su suknje sa čipkanim dijelovima, maksi suknja sa jednim prozirnim dijelom, bluza sa čipkastim rukavima i slično.

Kratke majice


Nijedna žena ne bi smjela sebi da dozvoli ovakav komad odjeće, ma koliko dobro izgledala. Kratke majice koje otkrivaju stomak su namijenjene mlađim djevojkama. Strukirana majica je daleko bolji izbor u ovom slučaju.

Uske i iscijepane farmerke


Ženama u 50-im bolje pristaju ženstveniji modeli farmerki, kao što su pantalone dubokog kroja ili klasične pantalone sa ravnim ili malo širim nogavicama koje odlično idu uz štikle baš kao na fotografiji ispod:


Previše nakita


Kako mnogi stilisti kažu, ne smije se pretjerivati sa nakitom poslije 50. jer tada treba da vlada umjerenost, a gomilanje može samo da vam doda godine, piše Krstarica.

Da li biste nešto dodale ili oduzele sa ovog spiska? Da li moda zna za godine ili je dozvoljeno sve ono što vam se dopada, ma koliko dizajneri govorili da ne priliči vašim godinama?

 

Ne propustite