Mama zabranila svekrvi da djetetu mijenja pelene zbog neobičnog razloga

Zanimljivosti
Mama zabranila svekrvi da djetetu mijenja pelene zbog neobičnog razloga
-

MAMA koja smatra da je privatnost djeteta vrlo važna otkrila je da ne želi da itko drugi mijenja pelene njenom šestomjesečnom sinu osim nje i supruga. Za ovu novopečenu mamu provođenje ovog pravila znači rano postavljanje standarda.

Njezin mališan nije previše oduševljen mijenjanjem pelena, pa se trudi učiniti sve da mu to bude pozitivno iskustvo te tako prestaje s presvlačenjem ako počne plakati i nastavlja tek kad ga uspije smiriti.

Kako je anonimno ispričala na forumu Mumsnet, prilično se iznervirala kada je njezina svekrva odlučila promijeniti pelenu unuku bez njezina dopuštenja i smatra da je vrijeme da tome stane na kraj. Kako je objasnila, baka njezina sina bez pitanja je i na silu željela presvući dječaku pelenu iako je pokazivao da mu je neugodno zbog toga i protestirao.

''Umjesto da prestane, ona je i dalje navaljivala dok ja u jednom trenutku nisam odlučila da je dosta. Ne znam jesam li u pravu, ali mislim da bih ipak ja trebala odlučivati tko će i kada mome djetetu mijenjati pelene. Da je u jaslicama ili na čuvanju, bila bi to druga stvar, ali još je uvijek stalno sa mnom i mislim da nema potrebe prisiljavati ga na nešto što ne želi'', objasnila je mama.

Njezina objava rezultirala je podijeljenim mišljenjima na društvenim mrežama. Dok neki misle da ipak malo pretjeruje oko cjelokupne situacije, većina ljudi složila se s njezinom zabranom.

''Mislim da si pravilno odlučila. Ako neko ne poštuje tvoja pravila i granice kao roditelja, a ipak si ti djetetova majka, onda je to njihov problem, a ne tvoj'', samo je jedan od mnogih komentara podrške.

(Index.hr)

Ne propustite