OTPJEVALA JE NAJVEĆE HITOVE 80-IH, A ONDA JE IZNENADA NESTALA: Bila je simbol Jugoslavije, a danas je NEPREPOZNATLJIVA

Show
OTPJEVALA JE NAJVEĆE HITOVE 80-IH, A ONDA JE IZNENADA NESTALA: Bila je simbol Jugoslavije, a danas je NEPREPOZNATLJIVA
-

Zana Nimani bila je velika zvijezda 80-ih u bivšij Jugolsaviji, a danas je mnogi ne bi prepoznali da je sretnu na ulici.

Zanu Nimani pamtimo kao najveću zvijezdu osamdesetih, koja je imala prepoznatljiv imidž i voljeni glas. Bend koji je po njoj i dobio ime Zana, nastao je 1980. godine i pet godina je nizao hit za hitom.

Njoj se klanjala cijela bivša Jugoslavija, divili su se njenom moćnom glasu, harizmi i nesvakidašnjoj lepoti.

Na putu ka popularnosti "Zani" je svakako pomogla i Marina Tucaković, neumorno pišući tekstove za njih, a stvorila je i hit "Dodirni mi koljena" koji je ovu grupu i učinio prepoznatljivom širom cijele bivše Jugoslavije.

Uprkos tome što su žarili i palili nekadašnjom Jugom, "Zana "1985. godine rješava da napusti grupu, te započinje uspješnu solo karijeru. Samo godinu dana kasnije objavila je i album "Noćas pjevam samo tebi".

Sve je ukazivalo na to da će u godinama koje će doći ostati stub pop kulture i domaćeg šoubiznisa, no Zana je ipak riješila da se povuče iz javnosti i započne sasvim novi život, daleko od svjetla reflektora.

Ona se udala za Đorđa Šiškina, 1991. rodila ćerku Teu, a nekoliko mjeseci kasnije svi zajedno napustili su Srbiju i krenuli put Kanade, u potrazi za životom daleko od tadašnjih političkih previranja.

Zahvaljujući svojoj umiješnosti, ali i diplomi Pravnog fakulteta, pjevačica se odlično snašla u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji i zaposlila se u firmi koja se bavi finansijama i menadžmentom.

Danas Zana Nimani ima 60 godina, uspješna je poslovna žena, i ne planira da se vrati u Srbiju, čak je ni ne posjećuje, a zapjeva tek ponekad, za svoju dušu.

Zanimljivo je da je ćerka Tea od majke naslijedila talenat za muziku, te je i učestvovala u nekoliko američkih mjuzikla, ali je ipak riješila da odustane od toga i posveti se studijama na jednom od prestižnih koledža u Kanadi.

Ne propustite