NAVIJAČI ORLOVA SU BILI BIJESNI: Parola kojom su Crnogorci zauvijek "zabili nož" u leđa Srbiji!

Sport
NAVIJAČI ORLOVA SU BILI BIJESNI: Parola kojom su Crnogorci zauvijek "zabili nož" u leđa Srbiji!
,

Srbija je pobijedila Crnu Goru pred punim tribanama stadiona pod Goricom. Konačan rezultat u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo glasio je 0:2. Dvostruki strijelac za goste bio je Dušan Vlahović.

Sasvim očekivano između navijača dvije selekcije bilo je određenih prepucavanja, a obje skupine su se nadmetale u skandiranju i nekoj vrsti provokacija.

Tako su navijači Srbije pokušali dići cijeli stadion na noge skandiranjem "Kosovo-Srbija", međutim brojniji domaći navijači su sve iskulirali.

U jednom trenutku utakmice navijači Crne Gore su istakli parolu kojom su praktično jasno poručili da više ništa ne žele imati sa Srbijom.

"Nije više naivan nijedan Crnogorac, samo jednom je bila Bregalnica, nikad više Mojkovac", pisalo je na poroli koja je izludila navijače Srbije.

Inače, Bregalnica i Mojkovac su podsjednik na bitke tokom Balkanskih ratova, a zatim i Prvog svjetskog rada kada je vojska tadašnje Kraljevine Crne Gore pomogla vojsci Srbije povlačenje preko Srbije.

S obzirom na određenu zategnutost odnosa između Crne Gore i Srbije koje su raspadom Jugoslavije činile jednu državu političke poruke su i bile očekivane na fudbalskoj utakmici.

Sluteći na dosadašnju praksu UEFA bi trebala pokrenuti istragu te na neki način kazniti fudbalske saveze obje zemlje.

Inače, prije, ali i tokom samog susreta nije bilo navijačkih nereda pošto crnogorska policija nije dozvolila bilo kakav kontakt između dvije navijačke skupine.

S pobjedom 0:2 Srbija je maskimalna nakon prva dva kola i može se reći da je već sada napravila veliki korak ka Evropskom prvenstvu.

Za Crnu Goru bez obzira na poraz još ništa nije izgubljeno, ponajviše zahvaljujući pobjedom u prvom kolu kada je u gostima savladana Bugarska.

Ne propustite