BOMBETINA S APENINA! Želi ga pola Evrope, a gruzijsko čudo je izabralo: Pregovori su uznapredovali, ovdje ga ni u najluđim snovima nismo očekivali

Fudbal
BOMBETINA S APENINA! Želi ga pola Evrope, a gruzijsko čudo je izabralo: Pregovori su uznapredovali, ovdje ga ni u najluđim snovima nismo očekivali
,

Gruzijski reprezentativac i nogometaš Napolija Kviča Kvaratškelia zaludio je pola Evrope i mnogi smatraju da već na ljeto odlazi u neki veći klub.

Reprezentativac Gruzije se, između ostalih, povezuje i sa Real Madridom, a to je samo jedan u nizu velikana koji su oduševljeni njegovim partijama u dresu Napolija.

Napoli je u četvrtfinalu Lige prvaka i igrat će protiv Milana, a Scudetto skoro da je i osvojio. Zasluge za to najviše pripadaju gore spomenutom Gruzijcu i nigerijskom napadaču Victoru Osimhenu i obojica su interesantni drugim timovima.

No, u slučaju Kvaratškelije, on je odlučio da produži ugovor sa Napolijem i da ostane još neko vrijeme na jugu Italije.

Kako su u ponedjeljak ujutro izvijestile novine "Reppublica", u toku su uznapredovali pregovori o produženju ugovora. Gruzijac ima važeći ugovor do kraja juna 2027. godine, ali sada ga treba produžiti.

Prema novom ugovoru, godišnje će zarađivati 2,4 miliona eura i na to će biti vezan do 2028. godine. To je dvostruko više od onoga što sada dobija.

Nogometaš je nekoliko mjeseci bio u centru pažnje Real Madrida. Florentino Perez je čak trebao pripremiti konkretnu ponudu, tešku 150 miliona eura. Nije poznato hoće li klub odustati od transfera u vezi s njegovim potpisom novog ugovora.

Donedavno se činilo da će 22-godišnjak odlučiti prijeći u Real, pogotovo jer je njegov navijač. "Njegov otac Badri i ja navijamo za Barcelonu, ali on voli Real Madrid", rekao je agent Mamuka Jughelija za GeoTeam.

Ne propustite