Italijanski sudija odsvirao kraj, a onda se uhvatio za glavu kada je shvatio šta je napravio

Sport
Italijanski sudija odsvirao kraj, a onda se uhvatio za glavu kada je shvatio šta je napravio
.

Greške su sastavni dio života, ali one koje prave nogometne sudije često bivaju kobne i o njima se godinama priča i analizira ih se.

Dogodi se katkad da sudija svjesno ili nesvjesno napravi pogrešku i na neki način utječe na same rezultate utakmica.

I dok se neke greške mogu i opravdati, onu kojui je napravio italijanski sudija Giuseppe Mucera teško je razumjeti. Da stvar bude interesantnija, on ju je i sam shvatio kroz nekoliko sekundi.

Mucera je svirao kraj utakmice Serije C između Vicenze i Arzingana Valchiampa u nedjelju 26. marta prije nego je isteklo vrijeme koje je i sam produžio. Nije mu dugo trebalo da shvati šta je uradio.

Sudija je odmah stavio glavu u ruke prije nego što su ga igrači domaćina Vicenze okružili u znak protesta dok su pokušavali izjednačiti protiv Arzignana, kojeg su napadali jer su imali i igrača više u polju.

Nakon što je ono što je učinio postalo jasno, Mucera je odlučio ponovo pokrenuti utakmicu i ispratiti posljednjih 60 sekundi.

Na njegovu sreću, rezultat od 3:2 nije se promijenio do samog posljednjeg zvižduka. Zapanjujuće scene podsjećale su na one viđene na prošlogodišnjem Afričkom kupu nacija kada je sudija Janny Sikazwe ranije odsvirao kraj i to dva puta.

Zambijac je bio prisiljen nastaviti utakmicu između Tunisa i Malija nakon što je produžio vrijeme u 85. minuti, ali je onda ponovo završioutakmicu prije isteka 90 minuta.

Kasnije je tvrdio da je halucinirao nakon što je odveden u bolnicu zbog toplotnog udara. “Vidio sam ljude koji su odlazili na dužnosti izvan zemlje i vraćali se u kovčegu”, rekao je.

"Liječnici su mi rekli da se moje tijelo ne hladi. Prošlo bi samo malo vremena prije nego što bih pao u komu, i to bi bio kraj. Mislim da mi je Bog rekao da završim meč, spasio me".

Ne propustite