Ovo su najvažnije odluke koje su donesene na sjednici Skupštine KS

Bosna i Hercegovina
Ovo su najvažnije odluke koje su donesene na sjednici Skupštine KS
,

Na nastavku četvrte sjednice, Skupština Kantona Sarajevo usvojila je danas Finansijski plan Javne ustanove "Služba za zapošljavanje KS" za 2023. godinu, sa Odlukom o izvršavanju Plana. 

Finansijski plan iznosi 71.533.824 KM, od čega je oko 37,5 miliona KM planirano za aktivne mjere zapošljavanja.

Skupština je donijela i Odluku o postojanju javnog interesa za osnivanje Javne ustanove Osnovna škola “Rosulje” Vogošća, a zbog stalnog porasta broja djece predškolskog uzrasta, kao i osnovaca na području ove općine u posljednjih 12 godina, te prekapacitiranosti OŠ "Zahid Baručija" i OŠ "Mirsad Prnjavorac" koje ti učenici pohađaju.

Data je i saglasnost za osnivanje privatne srednje škole pod nazivom - Privatna međunarodna gimnazija QSI International School of Sarajevo – QSI Međunarodna kvalitetna škola Sarajevo. Riječ je o školi gimnazijskog, četverogodišnjeg tipa, koja će pratiti QSI nastavni plan i program koji će pripremati učenike za koledže i univerzitete.

Na sjednici data je i saglasnost na prijedlog Ugovora o zakupu poslovnog prostora Poslovne zgrade KJP Centar “Skenderija” d.o.o. Sarajevo, između Ministarstva saobraćaja KS i Centra “Skenderija”, za potrebe uspostave Centra za upravljanje saobraćajem.

Ne propustite