POVRATAK U TAMNA VREMENA, POTPUNI ŠOK I NEVJERICA: Večeras su navijači "ugasili" jednu reprezentaciju sa Ex-Yu prostora

Fudbal
POVRATAK U TAMNA VREMENA, POTPUNI ŠOK I NEVJERICA: Večeras su navijači "ugasili" jednu reprezentaciju sa Ex-Yu prostora
,

Raspadom Jugoslavije, a kasnije proglašenjem nezavisnosti Crne Gore, a zatim i Kosova sa prostora bivše Jugoslavije nastalo je sedam reprezetnacija koji se takmiče u UEFA-nim i FIFA-inim takmičenjima.

Mnogo puta do sada su brojni inostrani mediji sastavljali idealne timove od igrača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije, a u posljednje vrijeme i Kosova. Složni su da bi to bila jedna od najjačih svjetskih reprezentacija.

Ex-Yu prostori su oduvijek bili veliki rasadnik talenata, a i dan danas neki od najboljih igrača na svijetu su iz BiH, ali i regiona.

Dok se i na reprezentativnim takmičenjima bilježe zapaženi rezultati, prije svih to radi Hrvatska koja je na posljednja dva Mundijala osvojila srebro i broncu.

Ipak, neke od reprezentacija se prate u zavinosti od rezultata. Tako večeras iz Skoplja stižu šokantne scene, a neki makedonski mediji pišu da su navijači večeras "ugasili" reprezentaciju te zemlje.

make

Susret Sjeverne Makedonije i Farskih Ostrva u Skoplju je pratilo 500 gledatelja

Makedonci navode da su večerašnje scene sa stadiona Toše Proseki povratak u tamne dane reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Naime, prijateljski susret protiv Farskih Ostrva nije probudio praktično nikakav interes, a na tribinama je bilo svega 500 gledatelja što je najniža posjeta u historiji ove selekcije.

Inače, izabranici selektora Milevskog su nekako uspjeli pobijediti slabašne Farane sa 1:0. Gol je u 81. minuti postigao Miovski.

Sjeverna Makedonija je nastupila na Evropskom prvenstvu 2021. godine, zatim u baražu za Svjetsko prvenstvo izbacila i Italiju pa ispala od Portugala, ali velika euforije kao da više i nema.

Užasna posjeta protiv Farana je svakako veliko iznenađenje pošto je prije nekoliko dana na meču protiv Malte bilo prisutno skoro 10.000 kada je upisana pobjeda sa 2:1.

Podsjećanja radi, Sjeverna Makedonija je u grupi sa Italijom i Engleskom. Kada te dvije selekcije budu gostovale u Skoplju tribine će sigurno biti krcate, ali ne zbog Makedonaca koliko zbog zvijezda iz Serije A i Premiershipa.

Ne propustite