‘MLADO MESO, NJAM!’ Zbog ovog komentara su zamjerili lovkinji Morani, sad se i ona oglasila

Region
‘MLADO MESO, NJAM!’ Zbog ovog komentara su zamjerili lovkinji Morani, sad se i ona oglasila
,

U nedjelju navečer je na HRT-u počelo emitiranje novog kviza Superpotjera u kojoj natjecatelji igraju protiv pet lovaca: Morane Zibar, Krešimira Sučevića Međerala, Deana Kotige, Mladena Vukorepe i Svena Marcelića. Nakon emitiranja, mnogi su reagirali na komentar lovkinje Morane prema 20-godišnjem studentu Mislavu, koja mu je dobacila “Mlado meso, njam”.

Nakon tog komentara mnogi su zamjerili Morani i rekli da je to bilo neprimjereno. Povodom svega toga, oglasila se i Morana.

fbf4fd02-2849-4e88-b52e-6deeb5d9951a

Foto: Screenshot/HRT

“Da, nažalost je to nespretno ispalo, a ljudi se stvarno vole kačiti za sve i svašta te secirati u nedogled. Komentar je interna spika, odnosno figurativni govor iz diskursa lovci-lovina. Kao kad npr. lav vidi novu mladu gazelu na pojilištu”, kazala je Morana za Hrvatski glasnik.

“Znači, nije bilo nikakvih se**ističkih primisli ni omalovažavanja. Ali mogu razumjeti kako je ispalo na van i zbog toga mi je žao. Sumnjam da bi meni s 46 godina na leđima netko nešto takvo dobacio, ali da se dogodi, i to u kviznom, natjecateljskom kontekstu, ne bih se ni najmanje uzrujavala”, dodala je lovkinja.

Podsjetimo, Superpotjera je hrvatska inačica popularnog britanskog kviza Beat the Chasers, u kojem se natjecatelj prvo mora suočiti s pitanjima s višestrukim izborom kako bi osigurao potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri. Ako uspije osigurati određeni novčani iznos tijekom samostalne igre, nastavlja se s natjecanjem protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca.

Ne propustite