TUGA DO NEBA: Preminuo čovjek zbog kojeg je i Zlatan Ibrahimović plakao kao malo dijete

Druga strana sporta
TUGA DO NEBA: Preminuo čovjek zbog kojeg je i Zlatan Ibrahimović plakao kao malo dijete
,

Nizozemski novinar, Thijs Slegers, koji je obavljao i funkciju portparola PSV Eindhovena preminuo je danas, potvrdili su nizozemski mediji. 

Slegers se borio sa akutnom leukemijom, te prema sopstvenom priznanju nije znao ni koliko će dalje živiti, ali su mu doktori saopštili da nema lijeka za tu bolest.

- Nažalost, primili smo loše vijesti. Ne zaustavlja se bolest koja me muči već mjesecima. Liječnici više ništa ne mogu učiniti za mene. Nemamo drugog izbora nego prihvatiti sudbinu i nositi se s njom. Moja porodica i ja zahvaljujemo svima na podršci posljednjih godina, to nam je puno pomoglo, napisao je nedavno Slegers.

On je novinar zbog kojeg smo vidjeli i Zlatana Ibrahimovića u suzama. Dogodilo se to prije mjesec dana u emisiji u kojoj je Zlatan pričao o Slegersu.

- Pojavio se taj novinar koji me sam kontaktirao i, moram reći, u tom vreme novinari nisu bili moji prijatelji. Ali on mi se odlučio sam javiti, napraviti taj prvi kontakt, našli smo se na ručku i od tada smo postali jako dobri prijatelji. Igrali smo tenis zajedno, družili se, on mi je jako puno pomogao, dao mi je uvid u to kakvo stvari funkcioniraju u Nizozemskoj. O Thijsu sam pisao i u svojoj knjizi, uvek sam mu ostao zahvalan na svemu, rekao je tada Zlatan uz suze.

Ne propustite