NAJPOTRESNIJI PRIZORI IZ KUPATILA UŽASA Djevojčica (8) u kadi, lijepa kao lutka, ali kost i koža: Oko nje đubre, kesica pereca, jedna slika i - recept za bugarski burek?!

Region
NAJPOTRESNIJI PRIZORI IZ KUPATILA UŽASA Djevojčica (8) u kadi, lijepa kao lutka, ali kost i koža: Oko nje đubre, kesica pereca, jedna slika i - recept za bugarski burek?!
,

Policajci koji su u petak uveče ušli u stan u beogradskom naselju Zvezdara iz kojeg se širio nesnosan smrad, sigurno nikad neće zaboraviti prizor koji su zatekli u kupatilu užasa. Osmogodišnja djevojčica, lijepa kao lutka, ali prljava i izmučena - kost i koža! Ručice i noge kao čačkalice, okružena gomilom đubreta i bizarnim detaljima čiji će smisao biti analiziran u istrazi koja slijedi.

Policijska patrola je u stan na Zvezdari došla po dojavi Beograđanke I. L, koja je u policijskoj stanici Palilula prijavila da ju je muž Uroš Pašajlić (38) brutalno tukao i da duže vrijeme drži svoju kćerkicu kao roba.

Žena je imala vidljive povrede na licu i izjavila je da ju je nevenčani suprug Pašajlić udario glavom i slomio joj nos.

- Tada je ispričala i da Pašajlić drži osmogodišnju ćerkicu godinama zatvorenu u stanu na Zvezdari. Ćerkicu je, kako je navela I. L, dobio u braku sa drugom ženom - kaže izvor "Blica".

mgbk9kpturbxy85zge2mzq2m2fmmgqynzy2ytywm2i4mdqwzmqzotexos5qcgerkwlnblaa3gabotaf

Ovo je kada u kojoj je djevojčica spavala

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

tw1k9kpturbxy82mzewzgixzjdjy2e3nzk1nguzmmi0odk5yje1zmezms5qcgerkwlnblaa3gabotaf
Djevojčica je na cijevi držala prislonjenu fotografiju sa ocem

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

5y3k9kpturbxy80nzmwnde2nmjhztqwyzg3ogfhymrjodezyzk0mgzmmy5qcgerkwlnblaa3gabotaf

Stan u kojem je djevojčica živela sa ocem je bio neuredan

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

zqrk9kpturbxy81ywjlzgnlzjdlyzrjm2qwzwzlzjy4y2zmzmm0yzg1zs5qcgerkwlnblaa3gabotaf

Po cijelom stanu je bilo razbacano đubre

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Policajci su reagovali na ovu dojavu i otišli u stan užasa na Zvezdari, u kojem su zatekli prljavu, zapuštenu djevojčicu okruženu nanosima đubreta. Od njenog oca Uroša Pašajlića nije bilo ni traga, ni glasa, i policija za njim traga.

Izvor "Blica" kaže kako se vjeruje da je Pašajlić djevojčicu mahom držao u kadi, u štrokavom kupatilu. U prilog tom scenariju idu i iskazi komšija koji kažu da su "čuli zapomaganje djeteta kroz prozor od kupatila".

U kupatilu, najpotresnije scene. Umjesto dječijeg kreveca - kada. Umjesto noćnog stočića - cijev koja prolazi uz zid, tik iznad kade. Iza te cijevi, nekoliko bizarnih detalja o kojima će možda biti više riječi u istrazi.

Iza cijevi su bili zakačeni fotografija djevojčice sa ocem, kesica slanih pereca - možda jedino što je jela danima! - i umjesto slikovnice, makazama isječeno parče kartona sa ispisom na njemačkom jeziku. Na bliži pogled, riječ je o slici i receptu za - bugarski burek?! "Lisnato tijesto, 400 grama, 4 jajeta, 400 grama jogurta, 400 grama bugarskog sira"...

Istraga će pokazati šta se Pašajliću motalo po glavi dok je godinama, možda čak i od njenog rođenja, držao zatočenu svoju osmogodišnju kćerkicu u neljudskim uslovima, svirepo joj uskraćujući hranu, vodu, ljubav i društveni razvoj. I to usred višemilionskog Beograda.

Brigu o djevojčici je preuzelo Prihvatilište za djecu, nakon što je primljena u bolnicu. Na prijemu je bila dehidrirana, izgladnjela i zapuštena, a kada su je vidjeli svi dežurni doktori su redom zaplakali!

- Devojčica je po dolasku u bolnicu bila veoma loše. Kada su joj doktori dali da jede izgledala je kao da nije ništa jela mesecima. Da je ostala u tom stanu još pet dana, pitanje je da li bi ostala živa - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Ne propustite