ZANA NIMANI JE ŽARILA I PALILA SCENOM, A ONDA SE UDALA I ODSELILA U AMERIKU: Evo kako ona danas izgleda, promijenila lični opis, NE BISTE JE PREPOZNALI (FOTO)

Objavljeno:27.03.2023 - 15:48
A A A Times Arial

Zana Nimani je bila jedna od najvećih jugoslovenskih zvijezda, a proslavila se u bendu koji nosi njeno ime. "Dodirni mi kolena" je hit Marine Tucaković koji i danas svi znamo napamet, a koji je Zani donio vječnu slavu. Kako danas izgleda Zana i čime se bavi?

Pamtimo je kao najveću zvijezdu osamdesetih, koja je imala prepoznatljiv imidž i voljeni glas. Bend Zana nastao je 1980. godine i pet godina je nizao hit za hitom.

Zana Nimani bila je lice koje je Jugoslavija mnogo voljela. Međutim, bend nije potrajao – nakon pet godine pjevačica se opredijelila za solo nastupe.

U jednom od intervjua koje je dala osamdesetih izgovorila je neke nezaboravne rečenice.

1127185-zananimani-ff

foto: Youtube/Printscreen/Youpidou

„Imam 22 godine. Pušim, šta da radim. Ne pijem, ne drogiram se, to mi je jedini porok. Volim Slađanu Milošević. Mislim da je ona prva rok pjevačica u Jugoslaviji, ostale ne priznajem. Nije mi buduća rođaka, nemoj da mi brata stavljate u nezgodnu situaciju“, rekla je.

Iz samostalne karijere pjevačice najviše se izdvaja duet „Jabuke i vino“ sa Željkom Bebekom.

Zana je poslije toga izdala album „Noćas pjevam samo tebi“, koji je označio kraj njene blistave karijere. Kako se situacija u regionu pogoršavala, odlučila je da zauvijek ostavi muziku.

Tokom 1993. godine napustila je Srbiju sa suprugom i otišla u Toronto. Tamo je ostvarila potpuno drugačiju karijeru, u firmi koja se bavi menadžmentom. Mediji pišu da njen suprug Đorđe radi u željeznici.

Firma u kojoj Zana radi nedavno joj se i zahvalila na Fejsbuku, a tom prilikom smo mogli i da vidimo kako Zana izgleda danas.

1212919-zana-ff

foto: Facebook/printscreen/zannasinsin

Iako je Žika iz Zane u više navrata najavljivao koncerte sa svim bivšim pjevačicama, Zana Nimani se nikad nije pojavila na njima.

Bivša zvijezda se više ne bavi pjevanjem, međutim mediji pišu da je njena kćerka Tea nastupala u nekoliko mjuzikla.

Ipak, nije se profesionalno posvetila pjevanju.