PAO SNIJEG U HRVATSKOJ

PAO SNIJEG U HRVATSKOJ! Snažno nevrijeme pogodilo Istru, kolovozi puni vode, saobraćaj zabranjen za kamione na OVIM PUTNIM PRAVCIMA

Objavljeno:27.03.2023 - 13:24
A A A Times Arial

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL / Xinhua News / Profimedia

U većem dijelu Hrvatske jutros je oblačno, preovladava kiša, a na Sljemenu i Zaviždanu pada snijeg.

Hrvatski Autoklub upozorava na veliku količinu vode na kolovozima i moguće odrone, posebno na planinama i Jadranskoj magistrali.

Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uslovima puta, održavaju bezbijedan razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snijega i zimskih uslova vožnje saobraćaj je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na ŽC5126 Sveti Juraj-Krasno i ŽC5140 Krasno-Otočac, piše Tanjug, a prenose mediji.

Zbog loših vremenskih uslova u prekidu su katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Sinoć je područje Rovinja pogodilo snažno nevrijeme. Jak vjetar čupao je stabla, a velike količine padavina poplavile su ulice. Stabla su padala po autima, a poplavljeni su i neki podrumi. Državni vatrogasni operativni centar izvijestio je da je sinoć u kasnim večernjim satima područje grada Rovinja i Poreča zahvatilo kišno nevrijeme praćeno vjetrom koji je uzrokovao rušenje stabala na saobraćajnice.

 

Kurir.rs