Vozačica na Ilidži udarila dijete (13), nanijela mu povrede opasne po život

Objavljeno:27.03.2023 - 12:15
A A A Times Arial

Foto: Mjesna zajednica Osjek (Foto: A. K./Klix.ba)

U ilidžanskom naselju Osjek u ulici Mekote jučer se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrede zadobilo dijete rođeno 2010. godine.

Vozačica motornog vozila marke "VW Golf 5", kojim je upravljala A.M., rođena 1981. godine udarila je u dijete te ga oborila na kolovoz.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je maloljetna osoba, a ljekarska pomoć je ukazana u UKC u Sarajevu, na Klinici za neurohirurgiju gdje je zadržano na daljem liječenju.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, A.M. je uhapšena i predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.