Hadžibegić: Nakon Islanda nisam skakao do neba, nisam ni sada u nekoj katastrofi

Fudbal
Hadžibegić: Nakon Islanda nisam skakao do neba, nisam ni sada u nekoj katastrofi
,

Faruk Hadžibegić je upisao prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Bosna i Hercegovina je poslije razočoravajuće partije izgubila na gostovanju u Slovačkoj sa 0:2.

Hadžibegić je na pressici poslije utakmice kazao kako ekipa koju je selektirao nije imala ritma da odigra dvije utakmice u tri dana i da je to glavni razlog poraza.

"Jedino mogu zaključiti da naša mlada ekipa da se boji ritma, da nie mogla izdržati dvije utakmice u tri dana, puno smo se potrošili u prvoj utakmici, u roku tri dana se nismo mogli vratiti. Napravili smo dva poklona u prvom poluvremenu koju su Slovaci iskoristili u drugom poluvremenu.

"Borimo se s onim što imamo, pokušavamo naći najbolju soluciju. Nama cilj ostaje plasman na Evropsko prvenstvo, ima 10 utakmica, niko se nije plasirao ni eliminisan, bit će promjena na tabeli. To je evidentno."

"Naše prvo poluvrijeme će biti za duboku analizu. Ima tu objektivnih razloga, ali treba čestitati protivniku na pobjedi bez obzira koliko ih mi potmogli. Razočaran sam to je sigurno. Nisam skakao do neba nakon prve utakmice, a nisam ni sada u nekoj katastrofi, ali me aspolutno boli poraz."

"U prvom poluvremenu je bio kolektivni pad. Krunić se žalio na povredu, doktori su rekli da može igrati. Da je bio jedan ili dva igrača da su podbacili, ali to je bilo kolektivno. Bila je reakcija u dugom poluvremenu."

"Bojao sam se minutaže u klubovima, rezultat je tu, moramo ga prihvatiti i izvući ponude za naredni period."

Naredni meč Zmajevi igraju 17. juna kada gostuju Portugal, a tri dana kasnije na programu je domaći duel protiv Luksemburga.

Ne propustite